Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Σε ιδιώτες οι υπηρεσίες διακίνησης φαρμάκων του ΙΦΕΤ! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Επιβεβαιώνεται πλήρως όπως φαίνεται το ρεπορτάζ του HealthReport.gr περί προσπάθειας να δοθεί μέρος των υπηρεσιών του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) σε ιδιώτες.

Το HealthReport.gr είχε αποκαλύψει πρόσφατα πως στο ΙΦΕΤ επικρατούσε αναστάτωση μετά τη φημολογία περί ανάθεσης της διακίνησης και αποθήκευσης φαρμάκων από ιδιώτες. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Μπαίνουν και ιδιώτες στο ΙΦΕΤ για τη διακίνηση φαρμάκων; Έξαλλοι οι εργαζόμενοι»

Λίγες εβδομάδες αργότερα φαίνεται πως οι ιδιώτες μπαίνουν για τα καλά στον ΙΦΕΤ. Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων (ΣΕΙΦΕΤ) με πρόσχημα τις ελλείψειςπροσωπικού, αποφασίστηκε από τη Διοίκηση να δοθεί μέρος των υπηρεσιών σε ιδιώτες.

Γι αυτό και το Σωματείο ζητά άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, την οποία όπως σημειώνει έχει αρνηθεί επανειλημμένα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν προσλήψεις στο ΙΦΕΤ, είτε και τοποθέτηση υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες, ώστε να μην υπάρχει η δικαιολογία για την ανάθεση υπηρεσιών σε ιδιώτες, ενώ τονίζουν εκτός των άλλων ότι υπάρχει έντεχνη απαξίωση προς το προσωπικό του ΙΦΕΤ ώστε να μη μείνει ο φορέας στα χέρια του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου