Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

«Φέσι» με… συνταγή ΕΟΠΥΥ και στους φαρμακοποιούς της Πάτρας

Η συλλογική σύμβαση του περασμένου Ιανουαρίου, από πλευράς κράτους, δεν έχει υλοποιηθεί

Patrasevents.gr

Ανησυχούν οι φαρμακοποιοί της Πάτρας αφού ακόμα περιμένουν να πάρουν τα χρήματα που τους οφείλονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι φαρμακοποιοί τον περασμένο Ιανουάριο υπέγραψαν μία συλλογική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ που αφορούσε τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, τα σκευάσματα ειδικής διατροφής και τα αναλώσιμα σακχαρώδους διαβήτη.

Όμως από την στιγμή που την έχουν υπογράψει και ενώ οι φαρμακοποιοί έδιναν όλο αυτό το διάστημα δωρεάν τα συγκεκριμένα προϊόντα στους ασφαλισμένους – πελάτες τους, καταθέτοντας τις απαραίτητες συνταγογραφήσεις, έχουν περάσει τόσοι μήνες, χωρίς να έχουν πάρει ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ.

Το γεγονός αυτό τους έχει προβληματίσει και μιλούν για αντισυμβατική συμπεριφορά του ΕΟΠΥΥ, καλώντας τον άμεσα να πληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει απέναντι τους, μιας και οι υποχρεώσεις που έχουν οι ίδιοι με τα καταστήματα τους «τρέχουν» και πρέπει να φανούν συνεπείς σε αυτές.

Το κράτος πάντως, για ακόμα μία φορά έδειξε την ασυνέπεια του προς αυτούς, όχι μόνο με τα χρήματα που τους οφείλει, αλλά και με τις δικαιολογίες που προβάλει, βγάζοντας άκυρες γνωματεύσεις που εκτελέστηκαν τους δύο πρώτους μήνες τους έτους για λόγους που αφορούν δήθεν παραβάσεις στο θέμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τους.

1 σχόλιο:

  1. Βλεπετε Νεοι συναδελφοι με τι......ΖΩΑ θα συμβληθειτε αν πατε στις γυφτοΤΟΜΥ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή