Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

ΕΟΠΥΥ: Με υπουργική απόφαση κούρεμα 15% στα χρήματα γιατρών, κλινικών, διαγνωστικών για παλιά χρέη!

Παρασκευή 8 Δεκέμβριος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Συμψηφισμό με άγρια κουρέματα θα δούνε οι ιδιώτες γιατροί, οι κλινικές αλλά και τα διαγνωστικά εργαστήρια και κέντρα από τον ΕΟΠΥΥ.

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι εκδίδεται υπουργική απόφαση με την οποία θα αφαιρεθεί 15% από τα χρήματα που είναι να εισπράξουν οι ιδιώτες φέτος που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ, για τα χρέη των ετών 2012 έως 2015.

Πρόκειται για τις οφειλές των ιδιωτών που είχαν προκύψει από τα προηγούμενα χρόνια κατά τον τελικό υπολογισμό των υποχρεωτικών εκπτώσεων και επιστροφών (rebate-clawback).
Κούρεμα 15% συν 10%

Τα ποσά ήταν μεγάλα και πλησίαζαν τα 400 εκατ. ευρώ και μάλιστα είχε δημιουργηθεί σύγχυση για τον τρόπο που θα πρέπει να καταβληθούν αλλά και τον αριθμό των δόσεων.

Έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ο ΕΟΠΥΥ θα αρχίσει να εισπράττει τα χρήματα με την αφαίρεση του 15% των ποσών που είχαν υποβληθεί προς είσπραξη για το 2017 από τους ιδιώτες παρόχους, ενώ ταυτόχρονα έρχεται άλλο ένα χτύπημα: Μαζί με το 15% θα εισπραχθεί άλλο ένα 10% για το clawback της φετινής χρονιάς.

Γεγονός που σημαίνει ότι γιατροί, κλινικές και διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια θα δουν τα χρήματά τους φέτος κατά 25% κουρεμένα σε σχέση με αυτά που περίμεναν να εισπράξουν.

Πάντως η απόφαση ανήκει στο υπουργείο Υγείας δεδομένου ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει αρχίσει ήδη να αποδυναμώνεται μετά και το Προεδρικό Διάταγμα που τον καθιστά ουσιαστικά…τμήμα του υπουργείου υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ τις τελευταίες εξελίξεις: “Αρχίζει σταδιακά το «ξήλωμα» του αυτόνομου ΕΟΠΥΥ! Όλο το παρασκήνιο”


Να σημειωθεί ότι η ολοκλήρωση του συμψηφισμού για τις παλιές οφειλές συμφωνήθηκε και με τους δανειστές στην πρόσφατη συνάντηση που είχε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Τι λένε οι γιατροί για τα νέα κουρέματα

Την έντονη αντίδρασή της στις νέες περικοπές εκφράζει η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) Άννα Μαστοράκου.

Με δήλωσή της στο HealthReport.gr η κ.Μαστοράκου κατακεραυνώνει τις τακτικές που ακολουθούνται στις αποζημιώσεις των γιατρών και των εργαστηρίων, με αποτέλεσμα να αδειάζουν οι τσέπες του κλάδου.

Η Άννα Μαστοράκου

Μιλά επίσης για ριψοκίνδυνο πείραμα. Αναφέρει χαρακτηριστικά στο HealthReport.gr η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ):

«Στη μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ, η αφαίρεση και η πρόσθεση αποκτούν υπερφυσικήαξία που διαταράσσει τους κανόνες της καθημερινής πραγματικότητας: στον πραγματικό κόσμο, η διενέργεια μίας εξέτασης έχει ανελαστικό κόστος για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας της.

Βάσει της αλχημείας του ΥΥΚΑ, και σε παγκόσμια πρωτοτυπία, οι εργαστηριακές εξετάσεις στη χώρα μας θα πρέπει να πραγματοποιούνται πλέον με άϋλο τρόπο, καθώς η αποζημίωση από τον Οργανισμό θα παρακρατείται ολοσχερώς έναντι των κουρεμάτων.

Η πρόσθεση δαπανηρών 86 εξετάσεων (μοριακές εξετάσεις, μαστογραφία, τρίπλεξ, κλπ) στην κάλυψη του ΕΟΠΥΥ χωρίς ανάλογη αύξηση του προϋπολογισμού, το κούρεμα της αποζημίωσης του Οργανισμού κατά 50% για τις εργαστηριακές εξετάσεις, η έκπτωση rebate όγκου κατά 25% μεσοσταθμικά, το κούρεμα 25%για τα νέα και παλιά clawback αποτελούν ένα εξαιρετικά ριψοκίνδυνο πείραμα στο πεδίο της διάγνωσης και πρόληψης του πληθυσμού».

6 σχόλια:

  1. Γιατι ρε συνάδελφοι δεν αρχίζετε ΕΠΙΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ.ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΖΗΤΑΜΕ? ΣΕ ΛΙΓΟ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΑ ΛΕΕΙ 3 ΕΚΑΤ.ΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ?Η ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΣΚΕΙ ΙΑΤΡΙΚΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΣΑΣ.ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι διαφέρει από το "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλοι συνδικαλιστές τι περιμένετε για να βγούμε από τον ΕΟΠΥΥ;πως βγαίνετε με τις εξετάσεις;οι τιμές είναι σχεδόν κάτω του κόστους με καλά αντιδραστήρια ,και πάλι τοσοι μήνες δεν πληρώνονται..τόσες περικοπές...Πως θα βγουν τα εργαστήρια;;που έχουν κι εκατό άλλα έξοδα;;αν δεν γίνουν επισχέσεις υπονοείται ότι γίνεται κάποια κλεψιά..Η δεν γίνονται οι εξετάσεις ,ή υπάρχουν έξτρα έσοδα..τι περιμένετε λοιπόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ....25% ΑΠΟ ΥΠΟΒΟΛΕΣ ΜΕ ΥΠΟΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ.20%ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ,REBATE K CLAWBACK.ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ???????ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.ΑΛΗΤΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΡΙΣΩ.ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ.ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ....ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΣΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ... ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ..ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΧΩ...¨ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΚ_- ΕΝΑΝ ΛΟΓΙΣΤΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΕΙ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή