Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Διεύρυνση της νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης


Στην αύξηση του ορίου δαπανών για φάρμακα για τα δημόσια νοσοκομεία, το ΓΝΘ Παπαγεωργίου και των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ προχώρησε το Υπουργείο Υγείας.

Η ρύθμιση εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και προβλέπει αύξηση κατά 30 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού για το νοσοκομειακό φάρμακο, παρότι ΥΑ που είχε υπογραφεί το καλοκαίρι διατηρούσε το όριο δαπανών στα 550 εκατ. ευρώ.


Ειδικότερα, στο άρθρο 73 του Ν. 4509 «για το έτος 2017, το όριο δαπανών των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΓΝΘ «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» και των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ για τη νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη, πέραν του οποίου εφαρμόζεται ο μηχανισμός αυτόματης επιστροφής, ορίζεται σε 580 εκατ. ευρώ, από τα οποία 485 εκατ. ευρώ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα 13 εκατ. ευρώ στο ΓΝΘ «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» και τα 82 εκατ. ευρώ στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ».

Ωστόσο, για το έτος 2018 το όριο δαπανών των δημόσιων νοσοκομείων και των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ για τη νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη, πέραν του οποίου εφαρμόζεται clawback, ορίζεται σε 530 εκατ. ευρώ τα 474,2 εκατ. ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία και 55,8 εκατ. ευρώ στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου