Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Κανείς γιατρός να αποδεχτεί τις νέες συμβάσεις

Virus -  Γράφει: Ευάγγελος Φραγκούλης, Γ.Γ. Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής Αν. Αρχίατρος ΕΔΟΕΑΠ 

Αποτέλεσμα εικόνας για φραγκουλης ευαγγελος γενικος ιατροςΤο Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ οδηγεί του γιατρούς στην έξοδο από τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ. Θα πετύχει δε, το ακατόρθωτο, κάλυψη των ανασφαλίστων και των προσφύγων στα ΤΟΜΥ και οι ασφαλισμένοι, παρότι συνεπείς στις ασφαλιστικές υποχρεώσεις του, δεν θα μπορούν να δουν γιατρό υπό ασφαλιστική κάλυψη!!!

Οι ιατροί εξειδικεύσεων αν θέλουν να διατηρήσουν τη σύμβαση τους θα πάνε από τις 200 επισκέψεις το μήνα στις 350 (22 ημέρες το μήνα χ 4 ώρες χ 4 ραντεβού την ώρα) με την αποζημίωση τους από τα 2000 μικτά το μήνα στα 1400-1500 μικτά μήνα (η ιατρική επίσκεψη από 10 ευρώ υποτιμάται στα 4ευρω μικτά!!!)

Οι Γενικοί Ιατροί με πληθυσμό ευθύνης 2250 (αντιστοιχεί σύμφωνα με ανάλυση μας σε 550 ραντεβού το μήνα- μ.ο. 3 ραντεβού το χρόνο ανά ασφαλισμένο και 7 ώρες τη μέρα- αν επιθυμούν να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ασθενών) θα λαμβάνουν 7,5 ευρώ μικτά για να καλύψουν όλες τις ανάγκες ενός ασφαλισμένου για ένα έτος!!! (για σύγκριση στη Σλοβακία με το πολύ χαμηλότερο κόστος διαβίωσης αυτό είναι 33 ευρώ το χρόνο- εμείς σαν Ένωση είχαμε βάλει κόκκινη γραμμή τα 25 ευρώ…).

Κανείς γιατρός δεν πρέπει να αποδεχτεί τις νέες συμβάσεις. Η υποτίμηση του έργου μας έχει όρια…

9 σχόλια:

  1. Τι ευχολογια ειναι αυτά. Οποιος δεχτεί τη συμβαση να διαγραφεται απο τον ιατρικό συλλογο. Ετσι ναι. Τα αλλα ειναι ονειρα θερινης νυκτος. Ολοι αναγνωριζουμε την υποτιμηση . Πρωτα λοιπόν θα πρεπει να την αναγνωριζει ο ΠΙΣ και οι λοιποι ιατρικοι συλλογοι και με στοιχειοθετημενο αιτιολογικό και ενημερωση των μελών να προχωρα θεσμικά σε διαγραφή. Ετσι θα ταρακουνηθεί και ο καθε ξεφτίλας που κανει σχεδια ΠΦΥ με το ιατρειο του καθενος μας. Και καπως ετσι μπορεί θα αλλαξει και κατι απο την κατηφορα που εχουμε παρει. Βλ και λιγο Φαρμακευτικός Συλλογος. Ολα τα χατήρια δικά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΙΓΑ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ,ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΤΕ ΜΑΓΚΙΑ ΣΟΥ, ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΣΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ

      Διαγραφή
    2. Ποιον ακριβως συλλογο συναδελφοι?Δεν υπαρχει αυτο το ειδος εδω και πολλα χρονια .Ειναι απλα ανυπαρκτοι και προκαλουν το γελωτα .Δεν τολμουν το αυτονοητο που ειναι η ρηξη και οι μονοπλευρες ενεργειες και συνεχιζουν να βοηθουν τους παντες πλην των γιατρων .Μην περιμενετε τιποτα απο κανεναν τους .

      Διαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.ΓΙΑΤΙ?ΑΝ ΤΑ ΓΡΑΨΩ Η Κ.ΑΝΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ.ΚΑΙ ΜΕ 500 ΜΕΙΚΤΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ-ΟΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ειναι...ολοι φωναζουν αλλα αμεσως μετα τρεχουν και κανουν την συμβασουλα ...το εχουμε ξαναδει το εργο..επιασε την πρωτη φορα οποτε θα ξαναπιάσει

      Διαγραφή
    2. ΣΩΣΤΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ 0 ΜΙΣΘΟΣ Η .......... ΝΑΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ.ΤΑ ΣΦΡΑΓΙΔΟΕΜΒΑΛΑΓΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ .ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟ ΕΓΩ ΜΠΑΙΝΩ

      Διαγραφή
  3. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι συνάδελφοι είναι οτι η σύμβαση είναι προαιρετική ,για όποιον θέλει. Από τη στιγμή που έχουν το δικαίωμα της συνταγογράφησης, κάτι που δεν είχαν οι παλιοί γιατροί για πολλά ταμεία, τότε να εργασθούν ως ιδιώτες στα ιατεία τους και να αφήσουν τα παράπονα. Κανείς δεν τους υποχρέωσε να κάνουν σύμβαση και να διαθέσουν το ιατρείο τους . Αλλά νομίζουν οτι πρέπει να τους διορίσει το κράτος ,το πτωχευμένο,για να είναι κρατικοδίαιτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαντηστε μου σας παρακαλώ αν θεσει προυποθεση σε καθε ασφαλισμενο να εχει οικογενειακο ιατρό του ΕΟΠΥΥ ( για να λαμβανει αδεια , να επισκεπτεται νοσοκομειο, να καμει εμβολιασμους και οτι αλλο θες ) εγω πως θα συγκρατησω τους 500 ασθενεις που με επισκεπτονται ανα μηνα αν δεν καμω συμβαση?? Ετσι για μα μη λεμε εξυπναδες....

      Διαγραφή
  4. συμβασεις για ολους. ετσι ειναι το σωστο. καλα ειναι τα 1400 μεικτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή