Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Περίεργος “αποκλεισμός” στην εκδίκαση της υπόθεσης DePuy


Αποτέλεσμα εικόνας για δικαστήριο


Ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση του δικαστηρίου αναφορικά με τα νοσοκομεία που ζημιώθηκαν από απάτη υπερκοστολόγησης ορθοπεδικών υλικών, ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για το γνωστό “σκάνδαλο DePuy”, για το οποίο έχουν ήδη καταδικαστεί γιατροί για μίζες που έλαβαν από την εταιρία.

“Θύματα” της Depuy είχαν πέσει 114 δημόσια νοσοκομεία, την περίοδο 2000-2006. Μεταξύ αυτών και τα Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου, που αργότερα ενοποιήθηκαν. Φυσικός “κληρονόμος” τους είναι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου (ΠΓΝΕ), το οποίο αποκλείστηκε από την παράσταση πολιτικής αγωγής, παρότι γιατρός που υπηρετεί σε αυτό καταδικάστηκε σε άλλη δίκη για την ίδια υπόθεση.

Σύμφωνα με το Διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος, Δημήτρη Αδαμίδη, το δικαστήριο δεν αναγνωρίζει στην προκείμενη περίπτωση ότι το ΠΓΝΕ αποτελεί συνέχεια των δύο νοσοκομείων που το συναποτελούν σαν νομικό πρόσωπο. “Απόφαση που προκαλεί έκπληξη, αφού το ΠΓΝΕ κληρονόμησε την περιουσία των δύο νοσοκομείων, το προσωπικό τους και τα χρέη τους τα οποία και πλήρωσε στο ακέραιο” αναφέρει σχετικά. Αναρωτιέται, κατά συνέπεια, εάν “οι κλέφτες θα μείνουν στο απυρόβλητο”.

Επισημαίνεται ότι από τις αποζημιώσεις αποκλείστηκαν όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα που έχουν ενοποιηθεί. Δηλαδή, ένας μεγάλος αριθμός νοσοκομείων.

Για τον κ. Αδαμίδη, πάντως, παρά την ομολογουμένως περίεργη απόφαση του δικαστηρίου – που αφορά για αρχή στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης – τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα.

“Η απόφαση αυτή μειώνει μεν αλλά δεν μηδενίζει τις πιθανότητες να διεκδικήσουμε την επιστροφή των κλεμμένων, πράγμα που θα κάνουμε καταθέτοντας αγωγή κατά της εν λόγω εταιρείας” διευκρινίζει, τονίζοντας ότι θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και την υπεράσπιση των συμφερόντων των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου