Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Άνθρωποι του Πολάκη στην Επιτροπή Προμηθειών


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ


Μετά από αναζήτηση μηνών, τελικά φάνεται πως η Αριστοτέλους δεν “πήγε και πολύ μακριά” για την επιλογή των προσώπων που θα απαρτίζουν την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ).

Η στελέχωση της Επιτροπής αποδείχθηκε πιο περίπλοκη, από ότι ίσως μπορεί να πίστευε αρχικά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αφού ο νόμος που κεντρικοποίησε τις διαδικασίες προμηθειών και θεσμοθέτησε το φορέα αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για τους υποψήφιους, όπως είχε παραδεχθεί και από το βήμα του MedTech Conference o Συντονιστής ΕΠΕΚΕ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Τρικάλων, Σ. Παπαδόπουλος.

Ακολούθησε, λοιπόν, νομοθετική ρύθμιση του βασικού “αγκαθιού” που ηταν η εργασιακή σχέση των στελεχών της ΕΚΑΠΥ και περίπου ένα μήνα μετά η ΕΚΑΠΥ λαμβάνει μορφή με Κοινή Υπουργική Απόφαση των κ.κ. Ξανθού και Πολάκη. Να θυμίσουμε πως οι προμήθειες είναι αρμοδιότητα του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, όπως άλλωστε είναι εμφανές και από την ανάγνωση των ονομάτων που απαρτίζουν την Επιτροπή.

Πρόεδρος, λοιπόν, της ΕΚΑΠΥ ορίστηκε ο Πλούταρχος Ψωμιάδης, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν Διευθυντής του γραφείου του Π. Πολάκη και ένας από τους στενότερους συνεργάτες του. Η απόφαση της παραίτησης του από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 15/12, με ημερομηνία εγγράφου 12/12 (διαβάστε εδώ). Είχε διατελέσει και διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Πολάκη και όταν ο τελευταίος ήταν Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Γιώργος Μαλαβάκης, Ειδικός Συνεργάτης στο πολιτικό γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, ενώ ακόμη ένα μέλος, η Χρυσούλα Πάντου ήταν συνεργάτης στο γραφείο του κ. Πολάκη και υποψήφια βουλευτής στην Β’ Αθηνών.

Η θέση του προέδρου είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ενώ του αντιπροέδρου μερικής απασχόλησης. Τα υπόλοιπα τακτικά μέλη της Αρχής είναι οι: Αλέξανδρος Αναστασάκης, Παναγιώτα Λέκκα, Κωνσταντίνα Κοψιά, και Όλγα Ιορδανίδου.

Επισημαίνεται, πάντως, πως οι αποφάσεις σχετικά με το διορισμό μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΑΠΥ δεν έχουν ακόμα εκδοθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών. Συνεπώς, το καθεστώς εργασίας και αποζημίωσής τους παραμένει επί του παρόντος αδιευκρίνιστο.

Σύμφωνα με την εκδοθείσα ΚΥΑ, η θητεία των μελών του ΔΣ είναι 3ετής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου