Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Νοσοκομείου Ρίου: Μετέτρεψαν σε εντατική τη μονάδα ανάνηψης, λόγω έλλειψης κρεβατιών στη ΜΕΘ

«Κίνδυνος για μετάδοση μικροβίων στους χειρουργημένους ασθενείς»

Παναγιώτα Καρλατήρα - PROTOTHEMA.GR

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ τα δέκα διαθέσιμα κρεβάτια της ΜΕΘ φιλοξενούν ισάριθμα σοβαρά περιστατικά και άλλοι 7 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη μονάδα ανάνηψηςΣε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) έχει μετατραπεί η Μονάδα Ανάνηψης των χειρουργείων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών για να αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα των λίγων κρεβατιών της ΜΕΘ και της μεγάλης ανάγκης για νοσηλεία σε ΜΕΘ των ασθενών.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), τα δέκα διαθέσιμα κρεβάτια της ΜΕΘ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο φιλοξενούν ισάριθμα σοβαρά περιστατικά και άλλοι 7 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Ανάνηψης του νοσοκομείου! 

Αυτό σημαίνει πως δεσμεύονται σχεδόν τα μισά κρεβάτια της αίθουσας ανάνηψης, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη λειτουργία των χειρουργείων και της αίθουσας ανάνηψης αλλά και την εντατική νοσηλεία των διασωληνωμένων ασθενών μέσα στον χώρο αυτό. 

«Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου πραγματοποιεί σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις και σε αυτό μεταφέρονται ασθενείς από όλες τις περιοχές και τα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας. Για φανταστείτε να διακομιστούν στο Νοσοκομείο πολυτραυματίες από τροχαίο ατύχημα, που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης. Δεν θα υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι στην ανάνηψη των χειρουργείων για να πραγματοποιηθούν οι χειρουργικές επεμβάσεις» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Κινδύνους εγκυμονεί και για τους διασωληνωμένους ασθενείς, όμως, η νοσηλεία τους σε άλλο χώρο πλην της ΜΕΘ την οποία χρειάζονται. Το προσωπικό της ΜΕΘ να υπερβάλλει εαυτόν για να τους προσφέρει τις υπηρεσίες υγείας που απαιτούνται για την κατάστασή τους, αλλά ουδείς μπορεί να αποκλείσει τυχόν πλημμέλεια στην παρακολούθηση των ασθενών εκτός της Εντατικής.

«Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μετάδοσης μικροβίων στους χειρουργημένους ασθενείς που παραμένουν στην ανάνηψη από τους επισκέπτες των διασωληνωμένων ασθενών. Εξαιτίας αυτού επίσης περιορίζονται οι ώρες του επισκεπτηρίου και οι διαμαρτυρίες των συνοδών των διασωληνωμένων ασθενών είναι συνεχείς και καθημερινές» λέει ο κ. Γιαννάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου