Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Ανοίγουν οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ για τους νέους γιατρούς! Τι δήλωσε ο υπ.Υγείας

Παρασκευή 8 Δεκέμβριος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Άνοιγμα των συμβάσεων και στους νέους γιατρούς ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας

Με μεγαλύτερη ευκολία αλλά σίγουρα με λιγότερα χρήματα θα μπορούν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ και νέοι γιατροί.

Η ηγεσία του υπουργείου υγείας που εδώ και καιρό σχεδιάζει τις νέες συμβάσεις που θα γίνουν για τους γιατρούς που θέλουν να συνεργασθούν με τον ΕΟΠΥΥ, επιδιώκει να διευκολύνει τις διαδικασίες και για τους νέους γιατρούς ώστε να έχουν ένα κίνητρο να παραμείνουν στη χώρα. Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες πληροφορίες για τις συμβάσεις: «Νέες συμβάσεις για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ το 2018! Όλες οι πληροφορίες»


Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στο 7ο Περιφερειακό Συνέδριογια την Παραγωγική Ανασυγκρότηση Ιονίων Νήσων, θα υπάρξει άνοιγμα των συμβάσεων στους νέους γιατρούς, ώστε «να μην είναι ένα κλειστό club οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ».

Ο κ.Ξανθός μάλιστα δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι στόχος είναι να ανατραπούν οι συνθήκες για τους νέους γιατρούς και να παραμένουν στη χώρα, μια που μέχρι σήμερα, όπως είπε, έχουν φύγει από την Ελλάδα περίπου 18.000 νέοι γιατροί.

Πάντως η αναφορά αυτή στις νέες συμβάσεις βέβαια δείχνει τις προθέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, που είναι: περισσότεροι γιατροί αλλά με πολύ μικρότερες αμοιβές.

Με τις νέες συμβάσεις αναμένεται να συμβληθούν περισσότεροι γιατροί και περίπου 7000 με 7500 σε σύγκριση με σήμερα που δεν ξεπερνούν τις 5000.
Το τελευταίο σενάριο πάντως περιγράφει πάγια αντιμισθία με μεγάλο όμως αριθμόασθενών και σε συγκεκριμένο και διευρυμένο ωράριο, αλλά με αμοιβές όχι πάνω από 1400 ευρώ το μήνα.

Να σημειωθεί ότι στο ποσό αυτό θα πρέπει να σκεφτεί κανείς τις καθυστερήσεις που έχουν στις πληρωμές οι γιατροί, τις υποχρεωτικές εκπτώσεις και επιστροφές αλλά και τις μεγάλες φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές τους.

16 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ-ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΑΛΙΟΙ ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ας ειναι 1400 ευρω αλλα να πιεσετε να μας πληρωνει τον εφκα και τα εξοδα του ιατρειου το υπουργειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. NΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ,ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΕΙΣ Ο,ΤΙ ΜΠΟΥΡΔΑ ΘΕΛΕΙΣ.

      Διαγραφή
    2. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ?ΚΑΙ ΠΡΩΙΝΟ?ΠΟΥ ΖΕΙΣ

      Διαγραφή
    3. Φίλε μου μάλλον ονειρεύεσαι... Βέβαια (όσον αφορά τον ΕΦΚΑ, παλιά το ΤΣΑΥ) έτσι ήταν στο παλιό ΤΕΒΕ. Αλλά τώρα το βλέπω απίθανο. Ίσως πάντως μπορεί να αποτελέσει (η πληρωμή του ΕΦΚΑ, τουλάχιστον όσο αντιστοιχεί στο 14000άρι) μια διεκδίκηση απο τους ΙΣ. Ας μας πει η κ. Μαστοράκου τη γνώμη της...

      Διαγραφή
    4. Μάλλον ο συνάδελφος που θέλει να του πληρώνει τον ΕΦΚΑ το υπουργείο νομίζει ότι ζει σε άλλη χώρα!

      Διαγραφή
  3. Τελικά έγινε κατανοητό, για να σπάσει το σημερινό club των γιατρών του ΕΟΠΥΥ , το οποίο δημιουργηασν οι ίδιοι οι γιατροί , θα πρέπει , οι νέοι γιατροί να λαμβάνουν πάγια αντιμισθία 1400 € και να αποδίδουν στο κράτος 1600 €, μέσω φορολογίας , τεκμηρίων, ασφάλισης , ενοικίων, αναλωσίμων και λειτουργικών εξόδων των ιατρείων τους, κλπ. Και μ' αυτό τον τρόπο θα αυξήσον το πλεόνασμα της χώρας, δεν θα πιούν το πικρό ποτήρι της ξενητιάς, και τέλΟς θα έχουν και απασχόληση στις ΤΟΜΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά .... 1400 ευρώ - 70 % = 420 ευρώ . Αυτά είναι κίνητρα για να μείνουν οι νέοι στην χώρα! Και το καλύτερο ... "διευρυμένο ωράριο" .Και ο άλλος πανυγηρίζει γιατι του φταίνε οι ΙΚΑτζιδες ! Παίρνουμε ακριβώς αυτό που αξίζουμε και θα παρακαλάμε να το υπογράψουμε κιόλας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΙ ένα πιάτο ρύζι,αφεντικο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή 930 ευρώ καθαρά μείον ενοίκιο 300 , μείον εφκα 220 , μείον ελάχιστα έξοδα αναλώσιμων ιατρείου και ΔΕΗ,τηλέφωνο πες 150 ευρώ = 265 ευρώ περίπου καθαρά μηνιαίο εισόδημα στην περίπτωση που κάποιος συμβληθει!επισης λόγω του διερυσμενου ωραρίου και του απεριόριστου αριθμού ασθενών περαιτέρω μείωση των ασθενών που θα πληρώνουν ιδιωτικά-για ποιο λόγο να κανουν ιδιωτική επίσκεψη αν μπορούν να δουν τον γιατρό δωρεάν??? Οι σχεδιαζόμενες νέες συμβάσεις είναι ταφόπλακα για τα ιατρεία που δεν έχουν πράξεις πχ υπερήχους κτλ και δεν σχεδιάζω να συμβληθω !! Αυτό είναι το σχέδιο για να σταματήσει η ιατρική μετανάστευση????συγχαρητηρια ευφυέστατο -να ετοιμάζω και εγώ τη βαλίτσα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί τους υπερηχους τους πληρώνεται ο γιατρός?? Γιατί ο εοπυυ απ'ότι ξέρω δίνει πενταροδεκάρες!

      Διαγραφή
  7. ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ - ΗΜΕΙΣ ΦΑΓΑΜΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΤΟ ΙΚΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΙΚΑ... Κ ΜΙΛΑΣ ΚΙ ΕΣΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φυσικα ο ΙΣΑ και οι λοιποι δηθεν ιατρικοι συλλογοι αδιαφορουν.Δεν κανει πλεον εντυπωση η σταση τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ιδιωτικό ιατρείο το έχει ένας γιατρός για να κάνει ιδιωτικό επάγγελμα. Το να δεχθεί για ένα χρονικό διάστημα,να κάνει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να το δεί σαν μιά επένδυση για το μέλλον. Πόσο μάλλον όταν είναι νέος. Είναι ευκαιρία να γνωριστεί με ασθενείς,να τους δείξει τις ικανότητές του, να τους κερδίσει και γιά αργότερα, να βγάλει όνομα καλό, να τον συστήσουν και σε άλλους. Και βέβαια να είναι ορισμένου χρόνου και μετά να επιλέγονται άλλοι Αλλά.... αντί αυτού, έχουν πολύ λυπάμαι, κακή νοοτροπία. Θεωρούν οτι αυτή τη δουλειά ,που είναι προαιρετική γιά όποιον θέλει, θα πρέπει το κράτος να την ακριβοπληρώνει!! Και ποιό κράτος; Το πτωχευμένο!! Και γιατί; Το κράτος όπως οφείλει προσπαθεί να κάνει δημόσιες δομές για την εξυπηρέτηση ,τουλάχιστον των μη εχόντων χρήματα,τις περίφημες γυφτοΤΟΜΥ όπως τις αποκαλούν οι έχοντες τα λουξ ιατρεία . Τώρα γιατί δεν στελεχώνονται επαρκώς και υπάρχει απροθυμία; Υπάρχει απάντηση. Γιατί τους επιβάλλουν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση ,με αντάλλαγμα τη μονιμότητα. Αυτό πρέπει να καταργηθεί. Στίς δημόσιες δομές θα πρέπει να γίνονται οι συμβάσεις και να είναι ορισμένου χρόνου. Μετά να γίνονται καινούργιες σε άλλους.Ετσι τα λούξ ιατρεία να είναι αμιγώς ιδιωτικά και οχι κρατικοδίαιτα . Ελάχιστα θα μπορούν να υπάρχουν σε ορισμένες περιοχές με ιδιεταιρες ανάκγες. Τώρα σχετικά με το ωράριο μπράβο!! Ετσι πρέπει να λειτουργούν για να ξέρει ο ασθενής πότε να μπεί μέσα. Γιά την πάγια αντιμισθία και πάλι συμφωνώ. Τα άλλα περί ΕΦΚΑ είναι θέμα σύμβασης και εργατικού δικαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ποιο υπουργείο είπες ότι δουλευεις; Πάντως γιατρός δεν είσαι.Εκτος πραγματικότητας και κρατικοδίαιτος είσαι.

      Διαγραφή