Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

“Μαύρα” Χριστούγεννα για συμβασιούχους του ΕΣΥ


Αποτέλεσμα εικόνας για πληρωμή


Σε αδιέξοδο έχουν οδηγήσει οι κυβερνητικές παλινωδίες τους εργαζόμενους στις υποστηρικτικές υπηρεσίες των νοσοκομείων. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο με το παλαιό καθεστώς της εργολαβίας όσο και με το νέο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων, συχνά είναι αναγκασμένοι να “ζητιανεύουν” τα δεδουλευμένα τους.

Στο Νοσοκομείο Ελπίς, λόγου χάρη, οι συμβασιούχοι σε καθαριότητα, φύλαξη και εστίαση κοντεύουν να… ξεχάσουν ότι ο νόμος προβλέπει αμοιβή για τα νυχτερινά και τις αργίες.

Πιο συγκεκριμένα, το Σωματείο Εργαζομένων καταγγέλλει ότι οι συμβασιούχοι έχουν να πληρωθούν για εξαιρέσιμα από το Φεβρουάριο του 2017. Δηλαδή, κοντά 1αν χρόνο! Όπως εξηγεί, η αρμόδια Επίτροπος δεν εγκρίνει τις σχετικές δαπάνες θεωρώντας ότι δεν είναι νόμιμες.

“Πώς γίνεται να εγκρίνονται τα εντάλματα μηνιαίας τακτικής μισθοδοσίας των συμβασιούχων, αλλά να μην εγκρίνονται τα δεδουλευμένα νυχτερινά και οι αργίες τους;”, αναρωτιέται το Σωματείο σε επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία. Επισημαίνει, παράλληλα, πως η αντοχή των εργαζομένων έχει εξαντληθεί. “Ζητούν δικαίωση και αξιοπρέπεια”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα έχουν σταλεί επανειλημμένα υπομνήματα διαμαρτυρίας στην Αριστοτέλους.

“Οι εργαζόμενοι εισπράττουν την αδιαφορία της Διοίκησης και του Υπ. Υγείας για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις συμβάσεις εργασίας” καταλήγει το Σωματείο, ζητώντας συνάντηση με τον Υπουργό για την άμεση επίλυση του ζητήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου