Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Επιχείρηση σύλληψης στελεχών του Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων, έπειτα από καταγγελία εργολάβου



Οι εργαζόμενοι στρέφονται κατά της Δικαιοσύνης, αναφέροντας πως θα περίμεναν να στέκεται συμπαραστάτης στην προσπάθεια και όχι υπονομευτής.

IATRONET

Ένα ακόμη περιστατικό σύγκρουσης διοικήσεων με εργολάβους καθαριότητας δημόσιων νοσοκομείων, καταγράφηκε στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι (Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση), την περασμένη Παρασκευή επιχειρήθηκε σύλληψη του διευθυντή Διοικητικού και του διοικητή του νοσοκομείου.

Είχε προηγηθεί μήνυση εργολάβου, με αφορμή την έναρξη της καθαριότητας του νοσοκομείου με εργαζόμενους που υπόγραψαν σύμβαση με το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, στη μήνυση γινόταν λόγος για το θεσμικό πλαίσιο για τις προμήθειες, τα έργα και την παροχή υπηρεσιών στο δημόσιο. Ο εγκαλών, αμφισβήτησε το δικαίωμα να συνάπτουν φορείς του Δημοσίου σχέσεις εργασίας και να προσλαμβάνουν προσωπικό.

Η απόπειρα αυτή – σημειώνουν – δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. Υπάρχει προηγούμενο, με τη διοίκηση του νοσοκομείου Τρικάλων και την σύλληψη αντίστοιχα και εκεί του διοικητή του νοσοκομείου και του διοικητικού διευθυντή.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν πως στην περίπτωση του Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων δεν υπάρχει νομικό έρεισμα, καθώς οι συμβάσεις είχαν ήδη υπογραφεί.

Δικαιοσύνη

Στρέφονται, δε, κατά της Δικαιοσύνης, αναφέροντας πως, κατανοώντας την ουσία και το δίκαιο του ζητήματος από τη σκοπιά του εργασιακού και του δημοσίου δικαίου, θα περίμεναν να στέκεται συμπαραστάτης σε αυτήν την προσπάθεια και όχι υπονομευτής:

“Θα περίμενε, επίσης, από την αστυνομία να είχε κινηθεί και στο παρελθόν με ταχύτητα έναντι των μηνύσεων που κατέθεταν εργαζόμενοι εναντίον των εργολάβων σε όλη τη χώρα για απλήρωτους μισθούς. Κάτι τέτοιο όμως δεν είδαμε”, σημειώνουν.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου καταδικάζουν την απόπειρα επιβολής ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.

Δημ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου