Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει τα ληξιπρόθεσμα προ του 2012 στους γιατρούς



Ξεκίνησε η αποπληρωμή των παλαιών ληξιπρόθεσμων των ασφαλιστικών ταμείων προς τους γιατρούς. Πρόκειται για οφειλές προ του 2012 του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), του πρώην Οίκου Ναύτου και πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ, οι οποίες πέρασαν στον ΕΟΠΥΥ με τη συνένωση των ταμείων.


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους γιατρούς να παρακολουθούν τα μηνύματα του e-ΔΑΠΥ και εφόσον υπάρχουν οφειλές προς αυτούς από τα ανωτέρω ασφαλιστικά ταμεία στα οποία ήταν συμβεβλημένοι, να προσκομίζουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα όπου χρειάζεται.

Ο ΕΟΠΥΥ έχει μπει σε τροχιά εξόφλησης όλων των παλαιών ληξιπρόθεσμων. Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Φεβρουαρίου, με σχετική τροπολογία, ο Οργανισμός έλαβε χρηματοδότηση για την αποπληρωμή οφειλών με προτεραιότητα στους ασφαλισμένους. Τότε, ΟΠΑΔ, πρώην Οίκος Ναύτου και ΤΑΥΤΕΚΩ είχαν εξαιρεθεί, καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης.

Πηγή: newsbomb

1 σχόλιο:

  1. Ο ΕΟΠΥΥ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013 ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟ 2017. ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟ (10 o/oo). ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ Η΄ ΟΧΙ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή