Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Διαρρέουν από κάθε κατεύθυνση ονόματα, ιδιότητες, λογαριασμοί

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Η υπόθεση με τη Novartis παίρνει όσο περνάει ο καιρός διαστάσεις σοβαρές και εμπλέκει κυρίως γιατρούς που είχαν συνεργασία πέραν της πεπατημένης και του σύνηθες, με τον ελβετικό φαρμακευτικό κολοσσό. Για το θέμα άλλωστε τοποθετήθηκε εντός της ημέρας και η Novartis Hellas. Στο πλαίσιο αυτό, οι ειδήσεις και οι ...διαρροές πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα.

Την Κυριακή πολύ νωρίς το πρωί το Iatropedia δημοσίευσε 6 περιπτώσεις γιατρών όπως μεταφέρθηκαν από πηγή του το προηγούμενο βράδυ. Παρόλα αυτά, στο εκτενές και εξαιρετικά εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ του Παναγιώτη Σουρέλη που ανέβασε στην ιστοσελίδα protothema το βράδυ του περασμένου Σαββάτου γινόταν ανάλυση, αναφορές και απαρίθμηση πολλών άλλων στοιχείων όπως συγκεκριμένα:

"Συνολικά περισσότερα από 3.000 φυσικά πρόσωπα και εταιρείες με μη γνωστό αντικείμενο έλαβαν εμβάσματα από το λογαριασμό της Novartis στην Ελβετία. Ο έλεγχος επικεντρώθηκε στην ταυτοποίηση των γιατρών που υπάγονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ή είναι συμβεβλημένοι, έτσι ώστε να μπορεί να στοιχειοθετηθεί τυχόν αδίκημα δωροδοκίας. Και όπως διαπιστώθηκε, ήταν εκατοντάδες οι περιπτώσεις γιατρών που χρέωναν το ελληνικό Δημόσιο συνταγογραφώντας φάρμακα της Novartis και βρέθηκαν να έχουν λάβει στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ακόμη και δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τον επίμαχο λογαριασμό. Μέχρι σήμερα η έρευνα έχει ταυτοποιήσει περισσότερες από 600 περιπτώσεις γιατρών που έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι".

Στο ρεπορτάζ του συναδέλφου ακολουθούν έξι περιπτώσεις γιατρών με ακαδημαϊκή και μη ιδιότητα των οποίων δεν αναφέρεται το όνομα. Τις περιπτώσεις αυτές ανέφερε το ίδιο βράδυ και στο Iatropedia πηγή μας, ως δικά της στοιχεία, με αποτέλεσμα να τα δημοσιεύσουμε νωρίς το πρωί της Κυριακής αυτές και μόνο τις 6 περιπτώσεις και τίποτα άλλο που να παραπέμπει στο άλλο ρεπορτάζ.

Το επόμενο διάστημα θα δούμε πιθανώς πολλά. Να διαρρέουν πολλά, να τα διαρρέουν άνθρωποι σοβαροί και μη, να υπερκαλύπτουμε ο ένας τον άλλο στις πληροφορίες. Ευτυχώς οι σοβαροί δημοσιογράφοι μεταξύ μας καταλαβαίνουμε ποιοι προσπαθούν να το "παίξουν" πληροφοριοδότες και έχουμε κατανόηση.

6 σχόλια:

  1. ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΡΙΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΕΣ, ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΓΟΡΑΣ, ADVISORY BOARDS κ.α.)ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΜΟΙΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕΣΩ ΕΛΚΕ Η ΕΛΚΕΑ Η ΜΕ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. Η ΠΡΟΚΛΗΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ, ΔΙΑΒΗΤΗ Η ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ. ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΒΑΦΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΗ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ ΑΣΘΕΝΗ ΩΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕ ΑΝΙΔΙΑΒΗΤΙΚΑ ΔΙΣΚΙΑ; ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΕ ΥΠΟΓΛΥΚΑΙΜΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.Η ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε σωστός! Ο Θεός γιατρός στην ανάγκη , γίνεται παλιάνθρωπος στην άλλη περίπτωση που δεν έχουμε την ανάγκη του. Χωρίς να αγιοποιώ τον κλάδο μας.
      Επίσης πολύ σωστά , πως θα χορηγήσεις αντιυπερτασικό ή αντιδιαβητικά σέ φυσιολογικούς εξεταζόμενους. Άρα πως θα υπερσυνταγογραφήσεις σε αυτά που πολύ σωστά αναφέρεις !!! Στίς μελέτες, δίνουμε τιμολόγιο στόν πάροχο , πληρώνουμε τόν ΦΠΑ και δηλώνουμε το ποσό στη φορολογική μας δήλωση !!!

      Διαγραφή
    2. γιατρε μου ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ .ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΓΙ ΑΥΤΑ ,ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ.

      Διαγραφή
    3. Χαφιεδακο μας 7.40 αρπα 65 σεντς! Κεντρικα ΣΥΡΙΖΑ

      Διαγραφή
  2. Μπαρουφολογια ως συνήθως .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή