Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Αδειάζει από επικουρικούς γιατρούς το νοσοκομείο του Βόλου

Θα αντιμετωπίσουν προβλήματα οι περισσότερες κλινικές

Το εργασιακό μέλλον των επικουρικών γιατρών που έχουν ενταχθεί, στα προγράμματα ΕΣΠΑ, είναι πλέον αβέβαιο, καθώς οι συμβάσεις τους δεν αναμένεται να ανανεωθούν στο τέλος του 2018, οπότε και λήγουν, καθώς η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας το έχει ξεκαθαρίσει.

http://www.thessaliatv.gr/

Οι επικουρικοί γιατροί που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσω ΕΣΠΑ και κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο μετά τη λήξη των συμβάσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, είναι οκτώ. Απασχολούνται σε νευραλγικές κλινικές, οι οποίες -γίνεται σαφές- μόλις θα αποχωρήσουν οι γιατροί θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας. Ορθοπεδική, Παιδιατρική, Τμήμα Νεφρού, Οφθαλμολογικό, Καρδιολογική, Παθολογική και ΩΡΛ, είναι μερικές από τις κλινικές που στελεχώνουν οι επικουρικοί γιατροί τα τελευταία χρόνια.

Οι νοσοκομειακοί ζητούν να γίνουν μόνιμες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, ώστε να απορροφηθούν και οι περίπου 2.000 επικουρικοί γιατροί που σήμερα υπηρετούν συνολικά στο ΕΣΥ.Να σημειωθεί ότι σήμερα, με βάση τις επίσημες καταγραφές, υπάρχουν στα νοσοκομεία 6.000 κενές θέσεις ειδικευμένων γιατρών, που και αυτές δεν θεωρούνται πλέον επαρκείς για να καλύψουν τις ανάγκες, εξαιτίας των αλλεπάλληλων συνταξιοδοτήσεων.Η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας εδώ και καιρό έχει ζητήσει να μπει τέλος στη εργασιακή ομηρία και να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος επικουρικός γιατρός. Το μέλλον ωστόσο των εννιά είναι πλέον κάτι παραπάνω από αβέβαιο.
«Χρειάζεται άμεσα προκήρυξη γενναίων μόνιμων προσλήψεων για να διαφυλαχτεί και να σωθεί η λειτουργία πολλών κλινικών που κινδυνεύουν με λουκέτο. Στο Νοσοκομείο απουσιάζουν σημαντικές ειδικότητες. Η αβεβαιότητα που επικρατεί για τους επικουρικούς ιατρούς δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οφείλει το Υπουργείο Υγείας να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Δεν μπορεί η Δημόσια Υγεία να είναι σε κατάσταση ομηρίας» επισημαίνει ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Νίκος Χαυτούρας.

1 σχόλιο:

  1. Να προσλάβουν τους επόμενους που περιμένουν στη λίστα!! Αυτοί στο πηγάδι κατουρ....νε? Δεν το καταλαβαίνω αυτό πια! Αυτή η καραμέλα κάθε φορά για να περνάει αυτό που θέλουν οι βολεμένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή