Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Πως θα γίνεται η παραπομπή από τις ΤΟΜΥ στα νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες

Τετάρτη 14 Μάρτιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Μόνο με ειδική παραπομπή από τις ΤΟΜΥ θα μπορούμε σύντομα να πηγαίνουμε στα νοσοκομεία αλλά και σε ειδικούς γιατρούς.

Άλλωστε οι νέες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) φέρνουν μαζί τους και το νέο σύστημα των παραπομπών, το οποίο έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στον ιατρικό κόσμο. Και αυτό διότι για να επισκεφθούμε ειδικό γιατρό όπως ορθοπεδικό, καρδιολόγο, ρευματολόγο, ΩΡΛ κ.λ.π.. θα πρέπει πρώτα να παίρνουμε το “πράσινο φως” των οικογενειακών γιατρών.

Βέβαια όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr, το σύστημα παραπομπών θα καθυστερήσει λίγο λόγω της άρνησης των γιατρών να συμμετάσχουν στο θεσμό του “οικογενειακού γιατρού”, αλλά θα εφαρμοσθεί απαρέγκλιτα.

Άλλωστε το προβλέπει και η συμφωνία με τους δανειστές ότι εντός του 2018 θα πρέπει να έχει εφαρμοσθεί πλήρως το λεγόμενο gatekeeping. Διαβάστε ΕΔΩ τι προβλέπεται: “Πως θα λειτουργούν οι ΤΟΜΥ! Όλη η υπουργική απόφαση”

Μάλιστα όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, το σύστημα των παραπομπών θα είναι ιδιαίτερα αυστηρό όταν οι ΤΟΜΥ θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη, προκειμένου να εξοικονομηθούν κονδύλια που θα κατέληγαν στους ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ αλλά και για να περιορισθεί η άσκοπη κίνηση στα νοσοκομεία.

Τι προβλέπει η διαδικασία

Όπως προβλέπεται και από τη σχετική υπουργική απόφαση, στην περίπτωση που ένας ασθενής χρειάζεται κάποια επέμβαση, θα πρέπει πρώτα να επισκέπτεται τις ΤΟΜΥ, να εξετάζεται από τον οικογενειακό του γιατρό και στη συνέχεια να παίρνει ένα ειδικό έγγραφο παραπομπής για να μπορεί να κάνει εισαγωγή σε νοσοκομείο.

Αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθείται και για να επισκεφθεί ειδικό γιατρό.
Μόνο εάν κανείς διαθέτει το έγγραφο “εισιτήριο” θα μπορεί να πηγαίνει σε νοσοκομείο ή άλλη Μονάδα.

20 σχόλια:

  1. Τιποτα απο ολα αυτα ΔΕΝ θα γινει Δημητρα διοτι ουτε γυφΤΟΜΥ ουτε ΟΙ υπαρχουν ουτε θα υπαρξουν με αυτους τους ορους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυσκολευεστε πολυ να δεχτειτε οτι δεν υπαρχουν τσαντιροΤΟΜΥ,ετσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρομολαγνεια αισχιστου ειδους απο αποτυχημενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΕΝΑ ΠΑΤΕΡΑ ΝΤΕΡΕΚΙ ΜΕ ΕΝΑ ΓΙΟ ΜΕ ΠΥΡΕΤΟ ΚΑΙ ΦΑΡΥΓΓΑΛΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙ ΑΠΟ ΤΟΜΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΜΥ.... ΟΕΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενω το να παει στο νοσοκομειο χωρις ραντεβου ειναι καλυτερο

      Διαγραφή
  5. Το άρθρο είναι σαφές.
    Όχι σε νοσοκομείο ή συμβεβλημένο ειδικό γιατρό χωρίς "εισιτήριο" από τον οικογενειακό γιατρό.
    Και τα εισιτήρια αυτά θα δίνονται με φειδώ και αυστηρότητα.

    Ουσιαστικά η δημόσια υγεία αλλάζει χαρακτήρα και καλύπτει πιο λίγα κι από τα απαραίτητα, μετακυλώντας το κόστος στη τσέπη του ασθενούς, όταν και αν αυτός έχει τη δυνατότητα να στραφεί στον ιδιωτικό τομέα.

    Υ.Γ. Από χτες άλλαξαν τη συνταγογράφηση των γυαλιών και τα πεδία των βαθμών δεν δέχονται τα νούμερα, με αποτέλεσμα κανείς οφθ/τρος στην Ελλάδα να μην μπορεί να συνταγογραφήσει!
    Σίγουρα πρόκειται για ανοησία των υπευθύνων, αλλα δεν αποκλείεται τέτοια καμώματα να ναι και για να αποφύγουν να δώσουν τα ψωρο100 ευρώ την τετραετία, τώρα μάλιστα που οι οπτικοί δεν τους έκαναν τη χάρη να συμβληθούν, ώστε να πληρώσουν τα γυαλιά οι ασφαλισμένοι που τα χρειάζονται από την τσέπη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιος γενικός γιατρός με την εκπαίδευση που έχει θα πάρει την ευθύνη επάνω του και θα αρνηθεί να παραπέμψει ασθενή με ασαφή συμπτώματα στον ειδικό γιατρό? Όταν γίνει η πρώτη στραβή θα τον σφάξουν στο γόνατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδω φευγουν .....τρεχοντας ακομη και αυτοι που υπεβαλλαν αιτησεις για τσαντιροΤΟΜΥ/ΟΙ,τι πινετε πια και δεν μας το λετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ.....!!!!!!!!!!!!!!! Κάντε το και θα δείτε...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ! ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ-ΤΡΟΙΚΑ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑ Π.Φ.Υ. ΜΕ ΤΟΜΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΑΝ! ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΤΣΑΜΠΑ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΓΗΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΕΧΘΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΠΟΝΑ ΤΗ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑ ΕΝΩ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Κ.Λ.Π. ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΟΥΤΑ ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΑΝ ΕΣΑΣ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ Ή ΜΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ-ΔΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο "ΛΑΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ" ΠΟΛΑΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H......φτωχολογιά συνάδελφε 4.25, δεν έχει θέμα να δίνει 20ευρα σε μανικιούρ /πεντικιούρ, έχει μαλλί-νυχάκι στην τρίχα, γεμίζει όλα τα ......τατουαζάδικα που φυτρώνουν σαν μανιτάρια, όλα τα καφέ και τις ταβέρνες, αδειάζει τις πόλεις κάθε ΣΚ για θάλασσα ή χιονοδρομικό ! Κρίση έχουμε αλλά για τα ......γούστα ή τον ......υδραυλικό που κάνει ένα κλικ τα πενηντάρικα πέφτουν και χωρίς απόδειξη! Για τον γιατρό όμως και την Υγεία όλοι είναι ......φτωχοί! Δύσκολη η εποχή συνάδελφε αλλά είναι θέμα ιεράρχησης και αξιών και όχι ακριβώς φτώχειας ! Την τζάμπα (με δανεικά!) Υγεία τους έμαθαν τα γαλαζοπράσινα ρετάλια και τώρα που τελείωσαν τα δανεικά οι ΣΥΡΙΖΟκατσαπλιάδες θέλουν να την συνεχίσουν με έξοδα του .....γιατρού! Όλοι (σχεδόν) έχουν λεφτά για να πάνε με 20 ευρώ στον γιατρό , απλά δεν θα κάνουν μανικιούρ ή θα πάνε μια φορά λιγότερο στο κομμωτήριο απλά δεν το κάνουν διότι τους έμαθαν ότι ο γιατρός είναι .....τζάμπα!!!

      Διαγραφή
    2. ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΒΙΛΑΡΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΜΑΝΙΚΙΟΥΡΙΣΤΕΣ,ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗΔΕΣ.
      ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΚΑ ΤΑ ΔΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΣ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙΣ.

      Διαγραφή
    3. Άχρηστε γόνε 2.46 που έπεισες τον εαυτό σου ότι είσαι ......πραγματικός γιατρός , είσαι απλά ένας χομπίστας με τα λεφτά του μπαμπά που παριστάνει τον πετυχημένο! Οι βίλες ανήκουν σε πλούσιους (10%) του πληθυσμού , ανάμεσά τους και πολλοί γιατροί 50+ που κατάκλεψαν τα πάντα στα χρόνια της ευμάρειας! ΝΑΙ ΟΛΟΙ έχουν να πληρώσουν μια επίσκεψη στον γιατρό έστω και 20 ευρώ αλλά τα ΖΩΑ της Πολιτικής τους έμαθαν στο τζάμπα! Αν τα δίνει ΑΧΡΗΣΤΟ ΖΩΟ ο κόσμος τα 200ρικα στους ......πραγματικούς (τρομάρα σου κομπλεξάρα του μπαμπάκα!) γιατρούς, τι την θέλετε την ......δωρεάν Υγεία?

      Διαγραφή
    4. Καημενούλη κομπλεξικούλη 2.46΄ αφού τα δίνει τόσο απλόχερα ο κόσμος ας καταργήσουμε λοιπόν το τζάμπα; Τι λες ;

      Διαγραφή
    5. Όχι ανήκουν και σε γιατρούς που στα 80s , 90s , 00s βούταγαν από παντού ή είναι χομπίστες λόγω μπαμπά ή πεθερού ! Και λοιπόν ? Τι σχέση έχουν αυτοί με την μεγάλη πλειονότητα του σύγχρονου μαχόμενου Έλληνα γιατρού ? Α, ναι μοιράζουν .....κατοστάρικα ο κόσμος .....βλαμμένο ? Τότε δεν χρειάζεται η ......(ντεμέκ !) δωρεάν υγεία ! Άντε βρε δίποδο ζώο πάνε να πιεις το γάλα της μαμάς ! Άχρηστε , που έμαθες και από .....επιτυχία ! Αν ήσουν επιτυχημένος, δεν θα είχες τέτοια κόμπλεξ μαμόθρεφτο!

      Διαγραφή
    6. Η αλήθεια συμπλεγματικό βλακόμουτρο 246 είναι ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει πραγματική αγορά για να φανεί ποιος είναι ο καλός γιατρός! Υπάρχουν παράγκες στα πανεπιστήια κληρονομικό δικαιώματι και κάτι ΗΛΙΘΙΟΙ σαν και σένα σκάνε κατοστάρικα σε άσχετους γιόκες καθηγητές ελέω μπαμπά νομίζοντας ότι κάτι κάνουν! Εκτός πανεπιστημίου πάλι επικρατούν οι γόνοι που με τα λεφτά του μπαμπά κάνουν χόμπυ και αντέχουν φορολογία, αφραγκία του κόσμου γιατί ΔΕΝ τους νοιάζει! Ο ......μπαμπάς.....καθάρισε!Βέβαια πολλοί από αυτούς τους στόκους νομίζουν ότι επιπλέουν με την αξία τους ....όπως όλοι οι ηλίθιοι! Ο καλός γιατρός αν δεν έχει .....πακέτο απλά θα κλείσει στις σημερινές συνθήκες ή θα φύγει έξω ! Πρωτοβάθμια φροντίδα δε μπορεί να κάνει το 80% των συναδέλφων (πλην καφκασίων, ανειδίκευτων,αδιάφορων κλπ!) άνετα ! Το πόσο θα καταλάβει ο κόσμος ποιος είναι ο καλός και δεν θα τον μπερδέψει με την ......γραφειάρα ή τον τίτλο , πολύ αμφιβάλλω! Εσύ ή γόνος είσαι ή αλλού ζεις ή βλάκας !

      Διαγραφή
    7. Υπαναπτυκτε κομπλεξαρα 02.46,σε ολον τον πολιτισμενο κοσμο το συνολο των γιατρων εχει αξιοπρεπεις αμοιβες!Αυτες τις λαμακιες μονο κατι υδροκεφαλοι σαν και εσενα σε συτην την χωρα τις λενε!

      Διαγραφή