Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Cloud για την Υγεία ανακοίνωσε η Google!


Αποτέλεσμα εικόνας για CLOUD GOOGLE


Ο γίγαντας της μηχανής αναζήτησης Google ανακοίνωσε μία νέα Διεπαφή Προγραμματισμού Εφαρμογών (API), που θα βασίζεται σε τεχνολογία Cloud και στόχο να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις διαλειτουργικότητας, που υπάρχουν διεθνώς στο χώρο της υγειονομικής περίθαλψης.

Το συγκεκριμένο API της Google θα λαμβάνει δεδομένα από τους ηλεκτρονικούς φακέλους των ασθενών και άλλα ιδιόκτητα δεδομένα, χρησιμοποιώντας τα πρωτόκολλα DICOM, FHIR και HL7, όπως ανέφερε ο Eric Schmidt, τεχνικός σύμβουλος και πρώην εκτελεστικός πρόεδρος της Alphabet, μητρικής εταιρείας της Google, μιλώντας στο συνέδριο HIMSS18 στο Λας Βέγκας.

Στόχος δεν είναι άλλος από το απελευθερωθεί η ροή πληροφοριών και να αξιοποιηθεί η Τεχνητή Νοημοσύνη, ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών υγείας. «Με τους κατάλληλους αλγόριθμους θα μπορούμε να έχουμε διαθέσιμα αποτελέσματα για την πρόγνωση της υγείας των ασθενών στα τμήματα επειγόντων περιστατικών 18-24 ώρες νωρίτερα», ανέφερε ο Schmidt.

Αυτή τη στιγμή, διατίθεται μία πρώιμη έκδοση του API Cloud Healthcare σε επιλεγμένους πελάτες και συνεργάτες, ενώ η επόμενη έκδοση αναμένεται το 2019. Στις διαδικασίες έγινε γνωστό ότι συμμετέχουν και γιατροί από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Stanford.

«Τα ανοικτά πρότυπα είναι κρίσιμα για τη διαλειτουργικότητα της υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και για την παροχή δυνατότητας βιοϊατρικής έρευνας», δήλωσε ο Somalee Datta, διευθυντής της IT Research της ιατρικής σχολής του Stanford. «Χρησιμοποιούμε το API Google Cloud Genomics για μεγάλο χρονικό διάστημα και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που βλέπουμε το Google Cloud να επεκτείνει τις υπηρεσίες του για να συμπεριλάβει το νέο API Cloud Healthcare. Ο συνδυασμός της διαλειτουργικότητας με τις αναλύσεις του Google Cloud θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ερευνητική μας κοινότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου