Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

EINA: Για τις καθυστερήσεις πληρωμών εφημεριών και υπερωριών στα ΚΥ και τις εξελίξεις γιατρών

Για άλλη μια φορά βιώνουμε μια απαράδεκτη καθυστέρηση στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών στους γιατρούς και τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας της Αχαΐας και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας εν όλω. 

Η πάγια δικαιολογία από τη διοίκηση της ΥΠΕ ότι δεν επαρκεί το σύστημα των υπαλλήλων και των υπηρεσιών της για μια ακόμα φορά μπαίνει μπροστά για να δικαιολογήσει αυτή την κατάσταση. 

Σαν να μην έφτανε αυτό, στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια δεν έχουν προχωρήσει καν οι εξελίξεις γιατρών στις επόμενες βαθμίδες από το 2ο εξάμηνο του 2017 με αποτέλεσμα την επαγγελματική και οικονομική ζημιά των γιατρών των ΚΥ. Η καθυστέρηση συγκρότησης του επιστημονικού συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Υγείας της 6ης ΥΠΕ (μόλις το Νοέμβρη του 2017 εδέησε να συγκροτηθεί), ακολουθήθηκε από τη μη έναρξη των διαδικασιών εξέλιξης. 

Απαιτούμε από τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των εφημεριών από τώρα και στο εξής (μόλις στις 13/3 εξοφλήθηκαν οι εφημερίες Νοεμβρίου 2017 χωρίς να είναι γνωστό το πότε θα καταβληθούν αυτές του τρέχοντος έτους) και να επιταχύνει τις ενέργειές της. Καμιά δικαιολογία δε δεχόμαστε. Τρία χρόνια τα ίδια λόγια και παραινέσεις για υπομονή. 

Η αδράνεια ως προς τις βαθμολογικές εξελίξεις των γιατρών των ΚΥ, πέραν του ηθικού ζητήματος εγείρει σοβαρές οικονομικές αξιώσεις από τους διοικητικά υπεύθυνους. Ελπίζουμε οι διοικούντες της 6ης ΥΠΕ να το γνωρίζουν. 

Για το Δ.Σ. 

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου