Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Για 10 ημέρες ακόμη οι αιτήσεις για νέο Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ! Ποιον ετοιμάζουν για διάδοχο

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Λήγει η προθεσμία στις 16 Νοεμβρίου για όσους ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ

Άλλωστε η προκήρυξη για τον διεθνή διαγωνισμό εξεδόθη στις 22 Οκτωβρίου ενώ δόθηκαν 20 ημέρες προθεσμία (εργάσιμες), προκειμένου οι υποψήφιοι να καταθέσουν τις αιτήσεις τους. Δείτε ενδεικτικά ΕΔΩ: «Βγήκε η προκήρυξη για τον νέο Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ! Όλα τα κριτήρια»

Βέβαια τα κριτήρια που έχουν τεθεί καθιστούν μάλλον βέβαιο το γεγονός ότι η θέση αν δεν έχει δοθεί, θα δοθεί στη συνέχεια σε πρόσωπο φίλα προσκείμενο στην κυβέρνηση.

Εξάλλου ζητείται απλώς ένα πτυχίο ΑΕΙ τη στιγμή που στη χώρα υπάρχουν αμέτρητα στελέχη με μεταπτυχιακά και διδακτορικά.
Ποιος θεωρείται πιθανός διάδοχος

Πάντως πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι όσες κρούσεις και να έχει κάνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε στελέχη που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ (μεταξύ αυτών και δύο πανεπιστημιακοί), δέχθηκε αρνήσεις.

Άλλωστε ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ είναι άγνωστο πόσο θα παραμείνει στη θέση του, δεδομένου ότι έρχονται εκλογές και κατά τη συνήθη τακτική, όταν αλλάζουν οι κυβερνήσεις αλλάζουν και τους Διοικητές των Οργανισμών.


Γι αυτό και όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, έχει αποφασισθεί και κεντρικά από το Μέγαρο Μαξίμου, αν δε βρεθεί στέλεχος της αγοράς, να επιλεγεί πολιτική προσωπικότητα. Μάλιστα φημολογείται στους διαδρόμους, ότι μπορεί και να τοποθετηθεί πρόσωπο που σήμερα κατέχει θέση Γενικού Γραμματέα!

Όπως και να ΄χει η διαδικασία για τοποθέτηση του νέου Προέδρου του ΕΟΠΥΥ θα είναι χρονοβόρα αφού μετά την επιλογή του στελέχους, θα ακολουθήσει έγκριση από τη Βουλή με τον νέο Πρόεδρο να παρουσιάζει και εκείνος το όραμά του για τον Οργανισμό όπως άλλωστε και ο απερχόμενος Σωτήρης Μπερσίμης.

Άγνωστο παραμένει ποιο από όλα τα οράματα θα υλοποιηθεί τελικά…

2 σχόλια:

  1. Απορω τι θελουν τον διαγωνισμο οταν εχουν ......ετοιμο τον Τιτανα της Ιατρικης/ Λογικης/ Διοικησης Τακη !!! Με εγγυηση......Σεκιουριτατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Sas perikalo igo moldavska doktor davarich presidente .Ola prosonti eko teli doulepsi me taki polakiev ke xanthof gia megalo eopi

    ΑπάντησηΔιαγραφή