Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Παραιτήθηκε με αιχμές ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ιωάννης Τσιάλτας, αφήνοντας αιχμές για αδιαφορία της ηγεσίας του υπουργείου απέναντι στο φορέα.

Onmed.gr

Στην επιστολή της παραίτησής του ο κ. Τσιάλτας εξηγεί πως οι βασικοί λόγοι της αποχώρησής του, εστιάζονται «στην αδυναμία ή μάλλον στην αδιαφορία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να εξασφαλίσει την λειτουργία του φορέα, καθώς και στην διαφαινόμενη βούληση να παρεκκλίνει ο φορέας από το κύριο έργο του που είναι η ασφάλεια των τροφίμων και η προστασία του καταναλωτή και της δημόσιας υγείας».

Ο ίδιος αναφέρει πως άλλα υπουργεία σχεδιάζουν να διασπάσουν τον επίσημο έλεγχο τροφίμων και με τον τρόπο αυτόν να υπονομεύσουν όλο το έργο που έχει επιτευχθεί με την ίδρυση και λειτουργία του ΕΦΕΤ.

Μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για «πολλά διοικητικά προβλήματα και κραυγαλέα έλλειψη προσωπικού στο φορέα, ανεπαρκή χρηματοδότηση από το υπουργείο, το οποίο καλύπτει μόνο τις μισθολογικές ανάγκες του προσωπικού, και αντιμετωπίζει τον ΕΦΕΤ σαν οργανισμό τρίτης κατηγορίας...».


«Παρά τα δεκάδες ενημερωτικά σημειώματα, και τις προφορικές ενημερώσεις προς το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας, αποτέλεσμα μέχρι σήμερα δεν υπήρξε, κάτι που ενίσχυε τις γενικότερες εντυπώσεις περί απαξίας» υπογραμμίζει ο κ.Τσιάλτας.

2 σχόλια:

  1. Α και.... ..για αυτο αδιαφορουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τακης ο λαικος αγωνισταρας: ειναι οργανο του...,..διεθνους Ιμπεριαλισμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή