Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Τετ α τετ γιατρών των Κέντρων Υγείας με τον υπ.Υγείας για τον οικογενειακό γιατρό! Όλες οι πληροφορίες


Στο τραπέζι του διαλόγου αναμένεται να καθίσουν οι γιατροί των Κέντρων Υγείας (πρώην ΠΕΔΥ) με τον υπουργό Υγείας τις επόμενες ημέρες, όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr.

Η συνάντηση ζητήθηκε από τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας όπως τονίζουν έγκυρες πηγές, προκειμένου να ξεκινήσει ένας διάλογος για τον οικογενειακό γιατρό. Να σημειωθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με απόφασή της επιχείρησε το προηγούμενο διάστημα να μετατρέψει υποχρεωτικά τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας (Παθολόγους, Γενικούς Γιατρούς και Παιδιάτρους) σε οικογενειακούς γιατρούς. Κάτι που ο κλάδος αρνήθηκε απαντώντας μάλιστα με προσφυγές στη δικαιοσύνη. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Αγωγές γιατρών του ΠΕΔΥ κατά υπ.Υγείας για τον «οικογενειακό γιατρό»

Μέχρι στιγμής ο υπουργός Υγείας δεν έχει καθορίσει το ραντεβού και ο κλάδος είναι σε αναμονή.
Βέβαια φαίνεται ότι αυτή τη φορά – όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr- και οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να ρίξουν λίγο νερό στο κρασί τους για να υλοποιηθεί ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού
Θα τα βρουν γιατροί-υπουργός;

Τα δύο στρατόπεδα που είναι «απέναντι» τους τελευταίους μήνες τόσο κομματικά όσο και θεσμικά, φαίνεται ότι επιδιώκουν να λήξει αυτή η κόντρα.

Οι γιατροί των Κέντρων Υγείας όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr, αναμένεται να ζητήσουν μια επιπλέον αμοιβή από το υπουργείο Υγείας, ώστε να γίνουν και οικογενειακοί γιατροί. Επίσης θα επιδιώξουν να διαδραματίσουν το ρόλο αυτό σε συγκεκριμένο ωράριο και στη συνέχεια να ασκούν κανονικά τα καθήκοντά τους στα Κέντρα Υγείας.

Παρότι είναι άγνωστο εάν θα ικανοποιηθούν τα συγκεκριμένα αιτήματα, φαίνεται ότι και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιδιώκει να τα βρει με τους γιατρούς παρά την πρόσφατη κόντρα. Διαβάστε ΕΔΩ τις κατηγορίες που εξακόντισαν οι δύο πλευρές: «Υπουργός Υγείας κατά Γιατρών του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχουν σχέση με τα σχέδια της κυβέρνησης ούτε τις αποφάσεις του κόμματος!»

Πάντως όπως υπογραμμίζουν στο HealthReport.gr καλά πληροφορημένες πηγές, και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα ήταν ικανοποιημένη εάν έκλεινε το μέτωπο με τους συγκεκριμένους γιατρούς, ώστε ενόψει εκλογών να μπορεί να επιδείξει και έργο με τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού.

Άλλωστε στην περίπτωση που οι γιατροί των Κέντρων Υγείας διαδραματίσουν τελικά τον ρόλο αυτό, θα μπορεί να επικαλεσθεί επιτυχία του εγχειρήματος, σε μια περίοδο που «οικογενειακός γιατρός» και ΤΟΜΥ, έχουν καταρρεύσει πριν ακόμη ξεκινήσουν.

8 σχόλια:

  1. Τελικά οι γιατροί των ΚΥ θα υποχωρήσουν διότι δεν έχουν επιχειρήματα να υποστηρίξουν την άρνησή τους. Τι άλλο θα κάνουν; Θα κάθονται και θα περιμένουν να τους στείλουν ασθενείς με παραπεμπτικό οι ΟΙ; Αυτές ήταν ανοησίες, που έλεγε το υπουργείο. (Πρωτοβάθμια περίθαλψη οι ΤΟΜΥ, δευτεροβάθμια τα ΚΥ και τριτοβάθμια τα νοσοκομεία). Αλλά κι αυτοί να γίνουν ΟΙ δεν αλλάζει κάτι. Ίσα ίσα επειδή ο κόσμος ξέρει περισσότερο τα ΚΥ η δουλειά θα πέσει όλη σ΄αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να συζητησουν οι γιατροι των ΚΥ με τον Ξανθό? Αφου ο θεσμος του οικογενειακου γιατρου εχει ηδη καταρρευσει πριν ξεκινησει καλα καλα. Και πως να μην καταρρευσει οταν στηριζεται σε μια χουφτα αναλφαβητα καυκασια γεροντια? Οιο δυσμοιροι γέροντες, οι αξιούπητοι αυτοι ανθρωποι μπορουν να πανε κατ οικον επισκεψη?
    Μιλαμε για μια τρττοκοσμικη κυβερνηση που θελει να απευθυνεται σε ιθαγενεις και καθυστερημενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καραγκιοζηδες και γιουφτοι ΓΙ ! Εκει που διαμαρτυρονταν οτι δεν μπορουν να τα βγαλουν περα με τα ΚΥ ,τωρα για ενα ψωροεπιδομα θα......σφουγγαριζουν κιολας! Μπλιαχ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολα αυτα εις βαρος αλλων συναδελφων που θα μπορουσαν να διοριστουν! Αδειαστε τους λιγα friskies τους νηστικους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΛΑΓΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΠΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΝΤΑΡΟΔΕΚΑΡΕΣ!ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΡΥΘΡΟΦΑΙΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΑ! ΦΟΛΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΡΙΞΑΝ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εντελως προβοκατορικο αρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πέφτω από τα σύννεφα!Δεν θέλω επιπλέον αμοιβή!Δεν θέλω επιπλέον ωράριο!ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ Ο.Ι.!!!.Ποιός ,ερήμην μου ρίχνει νερό στο δικό μου κρασί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλοι οιπροηγουμενοιγιατι είναι ανώνυμοι?Γιατί κρύβονται?Γιατί, προφανώς,αυτά πιο λενε,ουτε οι ιδιοι δε μπορούν να τα υπιστηριξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή