Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΞΟΝΙΚΩΝ & ΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓ/ΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ
ΠΑΤΟΥΣΑ 4 – ΑΘΗΝΑ 10677 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 6947700789 

ΑΘΗΝΑ 16/11/2018 

Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΞΟΝΙΚΩΝ & ΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΩΝ

Η απόφαση για καταγραφή των Αξονικών & Μαγνητικών Τομογραφιών του 2ου 15νθημέρου του Μαρτίου 2018 έχει δύο όψεις .

Μία θετική , γιατί επιτέλους ο ΕΟΠΥΥ συνειδητοποιεί ότι υπάρχει πρόβλημα με την υπερσυνταγογράφηση & την πλασματική συνταγογράφηση με ψευδή ΑΜΚΑ. Δύο θέματα που πρέπει να είναι υπό συνεχή και αυστηρό έλεγχο.

Και μια αρνητική , διότι η συγκεκριμμένη μορφή ελέγχου με τα στικάκια , θα έχει μηδαμινή μόνο αξιοπιστία , γιατί είναι γνωστό ότι ο τεχνικός του μηχ/ματος και του Αξονικού & Μαγνητικού Τομογράφου μπορεί να «κουμπώσει» , δηλ να προσθέσει ονόματα και εξετάσεις σε όποια ημερομηνία θέλει.Άρα τα στικάκια των κλεφτών με τα πειραγμένα μηχανήματα θα δείξουν ότι όλα βαίνουν καλώς.

Η Π.Ε.Ε.Α. είναι πάντα στο πλευρό εκείνων που θέλουν κάθαρση στο χώρο της Πρωτοβάθμιας . Δυστυχώς το κενό Νόμου , που ισχύει για την χρήση του ΑΜΚΑ του ασθενούς έχει κάνει πολλούς κλέφτες Υγειονομικούς εκατομμυριούχους ( φάρμακα , επιθέματα, αμαξίδια κλπ ) και τους νόμιμους παρόχους τους φτωχοποιεί , μέρα με την ημέρα αφού πληρώνουν το βαρύclawback που δημιουργούν οι κλέφτες . Βέβαια ο ΕΟΠΥΥ έχει κλειστό λογ/σμο και δεν ενδιαφέρεται άμεσα γιατί άλλοι πληρώνουν. Έχει , όμως , ηθική υποχρέωση να καθαρίσει τον χώρο από τους λιμεώνες . Παλιότερα προτείναμε το Pinασθενούς , το οποίο απορρίφθηκε γιατί κρίθηκε πολύπλοκο στην εφαρμογή του . Τώρα προτείναμε μια λύση αποτελεσματική και ανέξοδη. Η ΥΠΕΔΥΦΚΑ στελεχωμένη και με έναν Ακτινολόγο να κάνει εφόδους σε Διαγνωστικά με τζίρο άνω των 70.000 ευρώ μηνιαίως . Υπάρχουν κέντρα που δηλώνουν μηνιαίο τζίρο εξαψήφια νούμερα (ακόμη και τον μήνα Αύγουστο) , χρήματα που δεν βγαίνουν ούτε με 24ωρη εργασία 31 ημέρες τον μήνα. Αν δεν γίνει και αυτό ας τα αφήσουμε όλα τα υπόλοιπα ημίμετρα διότι εκτός του ότι είναι απολύτως αναποτελεσματικά , έχουν θέμα και με τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων .

ΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΠΑΡΑΚΛΙΝΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Ο κωδικός των Μικροβιολογικών εξετάσεων χρεώνεται με 200 εκ. ευρώ . Ο κωδικός για CT & MRΙ με 70 εκ. ευρώ. Ο κωδικός των υπερήχων , στον οποίο σημειωτέον , περιλαμβάνονται και οι καρδιολογικοί υπέρηχοι 28 εκ. ευρώ . Η πρόσθεση ενός μικρού ποσού στον κωδικό υπερήχων όπως συζητείται , δεν λύνει το πρόβλημα . Ειδικά οι υπέρηχοι τρέχουν με clawback πέρί το 45% .

Είναι προφανές ότι κάπου έχει γίνει λάθος . Σαν Π.Ε.Ε.Α ζητούμε ΑΜΕΣΑ ένα ρεαλίστικό επαναπροσδιορισμό των κονδυλίων ανά κωδικό .

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Π. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ 

ΕΛΕΥΘΕΡΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ

2 σχόλια:

  1. ΞανθοΜαδουρο: μπλα μπλα μπλα οτι και να λετε κοροιδα ΕΣΕΙΣ θα πληρωνετε την κοινωνικη μου πολιτικη! Ετσι.......γουσταρω! Ηταν ανοησια και......εγινε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τακης ο λαικος αγωνισταρας: στην Ρουμανια επι αειμνηστου Τσαουσεσκου δεν ξεραμε καν τι ειναι η.......αξονικη τομογραφια! Πλακωνομασταν στις μπατσες για μια .......ακτινογραφια! Δεν σας φτανουν τα ακουστικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή