Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Παραπεμπτικά διαγνωστικών εξετάσεων δίχως αντίκρισμα!

Συντάκτης: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus

Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε ασφαλισμένους και παρόχους υγείας η αλλαγή του τρόπου εκτέλεσης για τα παραπεμπτικά εξετάσεων που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ.

Στις 3 εβδομάδες και όχι στις 30 ημέρες, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος, λήγουν τα παραπεμπτικά για διαγνωστικές εξετάσεις τις οποίες καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ. Η αλλαγή αυτή εκπορεύεται από το νέο Κανονισμό Παροχών (ΕΚΠΥ) του Οργανισμού, ο οποίος ισχύει από την 1η Νοεμβρίου 2018.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ προνόησαν για τη δίχως πρόβλημα εκτέλεση των παραπεμπτικών που εκδόθηκαν με το προηγούμενο καθεστώς, δηλαδή μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου, ώστε να μπορούν να εκτελούνται μέχρι τη λήξη τους (στις 30 ημέρες από την έκδοσή τους). Σχετική ανάρτηση βλέπουμε στον ιστότοπο του Οργανισμού:


Καθώς, όμως, τα ηλεκτρονικά συστήματα της ΗΔΙΚΑ προσαρμόστηκαν στο χρονικό όριο που απαιτεί ο τροποποιημένος ΕΚΠΥ μόλις την Τρίτη 13/11/2018, μια σειρά παραπεμπτικά τα οποία εκδόθηκαν εντός του Νοεμβρίου ενδέχεται να λήξουν προτού προλάβουν να εκτελεστούν. Στο idika.gr διαβάζουμε χαρακτηριστικά:


Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων, για κάποιες κατηγορίες εξετάσεων υπάρχει μεγάλη αναμονή για την εκτέλεσή τους στις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής. Ως εκ τούτου, παραπεμπτικά τα οποία έχουν στην κατοχή τους αρκετοί ασφαλισμένοι ενδέχεται να λήξουν πριν το ραντεβού που έχει κλειστεί. Οι πάροχοι υγείας φοβούνται, επομένως, ότι σε περίπτωση μη εκτέλεσης προγραμματισμένης εξέτασης οι ασφαλισμένοι θα στραφούν εναντίον τους.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, ο ΠΑΣΙΔΙΚ αναφέρει: «Παρακαλούμε όπως εγκαίρως δώσετε λύση στο πρόβλημα που προέκυψε, αφού οι πάροχοι δεν ευθύνονται καθόλου για την χρονική καθυστέρηση συμμόρφωσης με τον νέο ΕΚΠΥ, των ηλεκτρονικών συστημάτων της ΗΔΙΚΑ».

3 σχόλια:

  1. οι παροχοι δεν ευθυνονται για τιποτα αλλα μονο αυτοι τρωνε το αγγουρι ελεος ανικανοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΩΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΕ ΜΣΗ ΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδω δηθεν θα καταπολεμουσαν την διαφθορα στον ΟΑΣΘ, τον κρατικοποιησαν και πλεον βλεπεις λεωφορειο μονο με.... ...τηλεσκοπιο! Αλλα απο λογιδρια.......σκιζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή