Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

ΠΟΕΔΗΝ: 200 υγειονομικοί με πλαστά δικαιολογητικά πρόσληψης



«Όσοι εντοπίστηκαν απολύθηκαν, άλλα όσο εργάζονταν πρόσφεραν υπηρεσίες», υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, ζητώντας να αλλάξει ο νόμος και να προβλέπονται διοικητικές αλλά όχι ποινικές διώξεις.

Onmed.gr

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, «κατά τον υποχρεωτικό έλεγχο έχουν βρεθεί 200 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και Προνοιακές Μονάδες οι οποίοι είχαν πλαστά δικαιολογητικά πρόσληψης (πτυχία, απολυτήρια, πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης κλπ)».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «όσοι παραποίησαν τα πτυχία τους απολύθηκαν. Μάλιστα σε απολυμένους με πλαστά δικαιολογητικά δεν καταβάλλονται οι συντάξεις, παρ’ ότι διαθέτουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Ο έλεγχος των πτυχίων είναι υποχρεωτικός και γίνεται χωρίς καμία εξαίρεση για όλους τους υπαλλήλους και τους νεοδιοριζόμενους».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος, αναφέρει: «σωστά όσοι προσκόμισαν πλαστά πτυχία υπέστησαν τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος. Οι εργαζόμενοι αυτοί όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι προσέφεραν τις υπηρεσίες για τις οποίες έλαβαν το μισθό από το Δημόσιο. Ως εκ τούτου δεν κατανοούμε γιατί όλοι όσοι παραποίησαν τα πτυχία τους διώκονται ποινικά για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος αντιμετωπίζοντας ποινές πολυετούς κάθειρξης». 

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας, ώστε να προβλέπονται αυστηρές διοικητικές κυρώσεις, όχι όμως ποινικές διώξεις για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος

3 σχόλια:

  1. Κανονικά έκτός από τις διοικητικές ποινές χρειάζονται και οι ποινικές. Αν όχι για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος,μιά και δεν έκλεψαν χρήματα, έκλεψαν όμως θέσεις από άλλους που είχαν τα νόμιμα προσόντα. Αρα ποινική δίωξη για υπεξαίρεση θέσεων εργασίας στο Δημόσιο.
    Και μην ξεχνάμε την περίπτωση να μην ανακαληφθεί εγκαίρως ή και ποτέ.
    Υπάρχουν διορισμένοι πάρα πολλοί με διάφορες παρατυπίες που ακόμα υπηρετούν.Και δεν είναι μόνο τα πλαστά έγγραφα,αλλά και με εκπρόθεσμες αιτήσεις,με παρουσίαση προσόντων ανύπαρκτων κλπ.
    Αν δεν υπάρχει ποινική δίωξη και είναι λευκό το ποινικό μητρώο,αυτό θα μπορεί να ξαναγίνει κ'άλλες φορές γιά άλλες θέσεις.
    Βέβαια η ποινή να είναι λογική και ανάλογη του αδικήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοί, πήραν τη θέση από κάποιους άλλους, που είχαν κανονικά χαρτιά. Τις υπηρεσίες, που προσέφεραν αυτοί θα τις προσέφεραν οι άλλοι, που έχασαν τη θέση. Άρα αυτοί με τα πλαστά χαρτιά ζημίωσαν τους συναδέλφους τους. Να τιμωρηθούν, όπως προβλέπει ο νόμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι αυτοαποκαλουμενοι ιατρικοι συλλογοι θα επρεπε να ελεγχουν αναλυτικα τα πτυχια και λοιπα δικαιολογητικα των μελων τους .Γινεται αυτο και γιατι συνεχως προκυπτει το αντιθετο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή