Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Γιατροί πολλών ταχυτήτων στη νέα Πρωτοβάθμια! Οι αμοιβές και τα ωράρια


Γιατροί πολλών ταχυτήτων, με διαφορετικές αμοιβές και ωράρια φαίνεται ότι συνθέτουν το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που επιχειρεί να «στήσει» η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Το νέο σύστημα που προχωρά με πολλά αγκάθια λόγω της έλλειψης γιατρών, εμφανίζει ήδη σημάδια ανισοτήτων, καθώς αποτελείται από ένα συνονθύλευμα αποδοχών και συνθηκών εργασίας για το ιατρικό προσωπικό.

Οι ΤΟΜΥ και οι νέοι γιατροί

Είναι ενδεικτικό ότι οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) δημιουργήθηκαν με νέους γιατρούς που προσλήφθηκαν για δύο χρόνια με τη δυνατότητα να παραταθεί η σύμβασή τους για άλλα δύο χρόνια, με κονδύλια της Ευρώπης.

Οι γιατροί των ΤΟΜΥ έχουν ωράριο τόσο το πρωί όσο και τις απογευματινές ώρες καθώς οι περιβόητες Μονάδες της γειτονιάς λειτουργούν μέχρι τις 21:00-22:00 το βράδυ.
Όσο για τα αποδοχές αυτές είναι στα επίπεδα του Επιμελητή Α του ΕΣΥ. Κατά τους συνδικαλιστές γιατρούς πρόκειται για μικτές αποδοχές και όχι για καθαρό ποσό όπως ισχυρίζεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τις αποδοχές των γιατρών των ΤΟΜΥ: «Ιδού οι μισθοί των οικογενειακών γιατρών των ΤΟΜΥ! Τι ανακοίνωσε το υπ.Υγείας»

Σύμφωνα πάντως με το υπουργείο Υγείας οι γιατροί των ΤΟΜΥ θα λαμβάνουν τον μισθό του Επιμελητή Α του ΕΣΥ που είναι 1.713 ευρώ.
Οι γιατροί των Κέντρων Υγείας

Στο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανήκουν όμως και οι γιατροί των Κέντρων Υγείας. Πρόκειται για γιατρούς που ανήκουν εδώ και χρόνια στο ΕΣΥ και αμείβονται με τακτικές αποδοχές του δημοσίου συστήματος και έχουν ωράριο όπως οι γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων.

Όμως στα Κέντρα Υγείας έχουν μεταφερθεί και οι πρώην γιατροί του ΙΚΑ, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις συνεχίζουν να διατηρούν τα ιδιωτικά τους ιατρεία και να έχουν και αποδοχές δηλαδή από ιδιωτικό έργο. Οι συγκεκριμένοι γιατροί δικαιώθηκα στα δικαστήρια και επέστρεψαν στο δημόσιο με μικτό σύστημα εργασίας.
Είναι οι ίδιοι γιατροί που επιβάλλεται από το υπουργείο Υγείας να αναλάβουν και ρόλο οικογενειακού γιατρού, αλλά αρνούνται και έχουν προσφύγει ήδη στη δικαιοσύνη.
Ιδιώτες γιατροί του ΕΟΠΥΥ στην Πρωτοβάθμια

Κατά τα άλλα το σκηνικό ολοκληρώνουν και οι ιδιώτες γιατροί του ΕΟΠΥΥ που αποτελούν το βασικό κρίκο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Βέβαια κατά τον υπουργό Υγείας μόλις ολοκληρωθεί το δημόσιο σύστημα, εκείνοι θα λιγοστέψουν και θα είναι απλώς …επικουρικοί. Διαβάστε ΕΔΩ τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας: «Βοηθητικοί στο νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας οι ιδιώτες γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Τι είπε ο υπ.Υγείας»

Είναι οι ιδιώτες γιατροί που καλούνται να γίνουν οικογενειακοί γιατροί αλλά με αμοιβές κοντά στο 1 ευρώ ανά ασθενή το μήνα και με δεσμευτικό ωράριο στο ιδιωτικό τους ιατρείο.

Μάλιστα όσοι γιατροί (Παθολόγοι, Γενικοί Γιατροί και Παιδίατροι) αποφασίσουν να συμμετάσχουν στο νέο εγχείρημα ως οικογενειακοί γιατροί, είναι πιθανό στο μέλλον να σταματήσουν να συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δηλώσει πως όταν «στηθεί» η δημόσια ΠρωτοβάθμιαΦροντίδα Υγείας θα μειωθούν οι συμβάσεις με τους ιδιώτες γιατρούς και θα γίνουν μόνο σε περιοχές όπου είναι απαραίτητο.

18 σχόλια:

  1. λιγο τους εμεινε υπομονη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγο τους έμεινε αλλά δεν ξέρω τι θα κάνουν και οι επερχόμενοι! Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλιώς μας τα έλεγε κι άλλα έκανε. Η ΝΔ κάνει την πάπια. Μου φαίνεται ότι όλοι θέλουν να βρουν κορόιδα να δουλέψουν τζάμπα.

      Διαγραφή
  2. Αφου δεν υπαρχουν γιατροι πως υπαρχουν πολλες ταχυτητες; Περα απο ανειδικευτους καυκασιους γεροντες ουδεις συμβληθηκε για γυφΤΟΜΥ! Νεοι γιατροι υπαρχουν μονο στην φαντασια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λουντμιλα Υδροκεφαλιδη Συριζορορουφιανιδι: igo neo giatro rabota giftomi! Pire ptihio 18 kronon ! Dagestan poli diskolo meditsina! Prepi dulepsi sklira pari ptihio giati prepi vri 3000$ ! Ohi opos Gretsia oli pernun tzamba!!!Gia afto imis goliamo medik ! Exetazi plo ta zoo elina !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα ετσι ακριβως, πολυ πετυχημενο! Να τους χαιρεται ο τεμπελαρας τους δηθεν νεους δηθεν γιατρους του!

      Διαγραφή
    2. Davarits Ludmila ti kanis?Isi dulepsi kala tomy .Emena diorisi ministro Polakiev kai comissar Vardatroboff .Kano cirurgiki kai gynekilogia kai orl ola mazi tourlou .

      Διαγραφή
  4. ΟΙ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΑΝ ΕΙΝΑΙ:
    ΚΑΥΚΑΣΙΟΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ/ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ
    ΓΕΡΟΝΤΙΑ
    ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΙ
    ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ
    ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΚΛΕΨΙΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρουβικωνας: ολα πανε τελεια! Η χωρα γεμισε ΤΟΜΥ, οι φοιτητες δερνουν τους καθηγητες,εμεις κανουμε ελεγχο σε μπατσους κλπ κλπ ! Ζουμε ενα ονειρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι να πουμε συναδελφοι,εδω τους να ξεχεσ@ν οι ιδιοι οι δικοι τους συνδικαλιστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρουβικώνας : καλούμε τους πολίτες να μην ανησυχούν, αν υπάρχει θέμα με τους γιατρούς θα τους......τσεκάρουμε εμείς όπως κάνουμε με τους αστυνομικούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειναι ομως αγαπητοι συναδελφοι......ικανοτατοι!!! Μεσα σε τεσσερα χρονια διελυσαν ΠΦΥ και ΕΣΥ και εφτιαξαν.....100 γυφΤΟΜΥ με 2-3 καθυστερημενα για γιατρους! Ως και οι δικοι τους συνδικαλιστες εφριξαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε δυο τρεις μηνες εχουμε εκλογες και οι κατααπλιαδες επιστρεφουν στα καφενεια οπου ειναι η θεση τους ! Ας ευχαριστησουμε τα συριζοτετραποδα που διελυσαν την ΠΦΥ και υποχρεωνουν τον κοσμο να τρεχει στα ιατρεια μας! Ευχαριστουμε ΣΥΡΙΖΑ !
    Οι Ιδιωτες Ιατροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι νεοι γιατροί θα επιβιώσουν αν μπουν στις ΤΟΜΥ. Δεν συμφερει να συμβληθουν ως ΟΙ ή ειδικοί γιατροί γιατί τα έξοδα του ιατρείου είναι πολλά! Να δώσουν το δικαίωμα και σε όλες τις ιατρικές ειδικοτητες να μπουν στις ΤΟΜΥ σαν ΟΙ και όχι μόνο στους γενικούς γιατρούς και παθολογους. Δεν είναι δα και τόσο σπουδαίο να κάνεις τον ΟΙ. Εξ άλλου όλο και κάποιο τυχερό θα έχεις από συνταγογράφηση, κατ οίκον επισκέψεις και άλλα πολλά. Έτσι θα καλυφθούν οι θέσεις και δεν θα χρειάζονται συμβεβλημένοι. Δεν μπορεί να τα θέλουν όλα δικά τους μερικοί συνάδελφοι να δουλεύουν και ιδιωτικά και κρατικά και να τρώνε με δέκα μασέλες τόσα χρόνια. Έλεος! Αφήστε και κανέναν άλλο να βγάλει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
      ......απελπισια οι ΣΥΡΙΖορουφιανοι.....χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα,σε ποια χωρα ανοητε Καρανικα οι ΟΙ ειναι.....Ειδικοι? Φουκαραδες, σας ......συγυρισαν οι γιατροι καλα....!
      ΥΓ ακουτε τους αλητες νεοι συναδελφοι? Θα ζειτε με τα.....τυχερα !!!
      Αρπα και 72 σεντσια συριζεμεσμα 10.02 γιατι η Ανεργια ερχεται!

      Διαγραφή
    2. Αλλη μια οριτζιναλ συριζιδεα που θα ......καταπληξει την Ευρωπη! Καταλαβατε τωρα συναδελφοι γιατι τους......εχεσ@ν ως και οι δικοι τους συνδικαλιστες;

      Διαγραφή
  11. Κοροιδευουν την κοινωνια τα συριζεμεσματα! Ο Επιμελητης Α παιρνει καθαρο το συγκεκριμενο ποσο και επιπλεον πληρωνεται εφημεριες και φτανει τα 2500€! Οι συγκεκριμενοι ζητουλες με 1700 μεικτα παιρνουν αμοιβη.....ειδικευομενου την οποια και αυτην δεν αξιζουν διοτι προκειται για ατομα σαν την .....Λουντμιλα 1.20 !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ταμτακος: εγω παντως συμβληθηκα για γυφΤΟΜΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή