Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Παραπεμπτικά δύο ταχυτήτων: Ένα από γιατρό ιδιώτη κι ένα άλλο από γιατρό του Δημοσίου

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - ΙΑΤROPEDIA

Ίσως να υπάρχει κάποιος λόγος που ένας οικονομολόγος Υγείας γνωρίζει, αλλά εγώ αγνοώ. Αν όμως δεν υπάρχει λόγος που να άπτεται της οικονομίας και του "νοικοκυρέματος", τότε θα πρέπει να παραδεχτούν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι όντως τους "κυνηγούν" τους γιατρούς ελευθεροεπαγγελματίες!

Καταρχάς διαβάστε το μήνυμα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση:



Δηλαδή αν ένας ασθενής κάπως ηλικιωμένος από την περιφέρεια που πήγε να δει τα παιδιά του και άδραξε να επισκεφτεί ένα γιατρό σε μεγάλο αστικό κέντρο, και αποφασίσει στη συνέχεια να εκτελέσει το παραπεμπτικό για τις εξετάσεις του στην ιδιαίτερη πατρίδα του όταν επιστρέψει σε αυτήν, μπορεί και να χάσει την προθεσμία! Και να χρειαστεί νέο παραπεμπτικό!

Ποιον εξυπηρετεί αυτό;

Αν αυτός ο άνθρωπος επισκεφτεί πάλι ιδιώτη, θα πληρώσει πάλι χρήματα για να εξεταστεί και να πάρει άλλο παραπεμπτικό! Αν πάει σε δημόσια δομή, θα απασχολήσει το σύστημα για μια περιττή επίσκεψη αφού είχε ήδη εξυπηρετηθεί από τον πρώτο γιατρό.

7 σχόλια:

  1. Ποσα αλλα θα αντεξουμε Θεε μου??? Στο τελος θα φωναζουμε μεταξύ μας αντεξτε αδελφια, απανω και τους φαγαμε, μη λυγιζεται ωρε ως συγχρονοι Γεροι του Μορια απεναντι στα κυματα βλακιας και εμπαιγμου που μας βομβαρδιζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά τον αλεξανδρινό (τον έχω αναφέρει κι άλλες φορές) ανεπαισθήτως χτίζονται τα τείχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσπαθούν να τιμωρήσουν τους ιδιώτες γιατρούς με όποιον τρόπο γίνεται αν σκεφτόταν κι άλλο τρόπο θα τον εφήρμοσαν!
    Δεν τους βγαίνει να κόψουν εντελώς την συνταγογράφηση αλλιώς θα την είχαν κόψει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξανθοκηφηνας : τωρα λοιπον Μαρια μου καταλαβες νομιζω ποσο.....εξυπνοι ειμαστε στο ΥΠΥΓ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δύο θέματα Μια γυναίκα με ανωμαλία στον κύκλο της συνιστάται από τον γυναικολόγο ορμονικός προσδιορισμός την τρίτη ήμερα του κύκλου. Παρέρχονται οι τρείς βδομάδες και τότε απαιτείται νέα επίσκεψη και νέο παραπεμπτικό. Στην δημόσια δομή όπως είναι γνωστό το ραντεβού δεν το προσδιορίζει ο κύκλος της γυναίκας αλλά η διαθεσιμότητα της δομής. Αρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην πραγματοποιηθεί το ραντεβού. Δεύτερο θέμα. Η ΕΕ με οδηγία που είναι σε ισχύ απαιτεί ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας να λειτουργούν ισότιμα οικονομικά και χρονικά συνεπώς η απαλλαγή του 15 % από την συμμετοχή και η διαφοροποίηση του χρόνου εκτέλεσης των παραπεμπτικών αντίκειται στους κανόνες της ΕΕ και συνεπώς η χώρα θα κινδυνεύσει με πρόστιμο εάν γίνει καταγγελία που πρέπει να γίνει. Θα γίνει από τις Ενώσεις και τους Ιατρικούς Συλλόγους ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΗΜΕΝΟΥΛΗΔΕΣ ! ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΕΜΜΕΣΑ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ Η ΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΡΙΖΟΓΥΦΤΟΚΟΤΕΤΣΙΑ ΤΟΥΣ! ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΜΑΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΛΟΥΞ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΙ ΜΕΡΙΚΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΕΜΜΟΝΙΚΩΝ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τικ τακ τικ τακ τικ τακ τικ τακ.......ο χρονος για τα αποτυχημενα συριζεμεσματα κυλα αντιστροφα.......τικ τακ τικ τακ......ο Ιατρικος Κοσμος ακυρωσε στην πραξη τις......ονειρωξεις τους! Λιγο ακομη......τικ τακ τικ τακ τακ τικ τακ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή