Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Ο Α.Ξανθός στην ευρωομάδα της Αριστεράς για την Υγεία



Σε ημερίδα της ευρωομάδας της Αριστεράς για την Υγεία μίλησε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Μίλησε για ανάγκη δημοκρατικής και κοινωνικής επανίδρυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να είναι εγγυημένη η ισότιμη πρόσβαση στην Εργασία, στην Υγεία, στην Εκπαίδευση και στην Κοινωνική Προστασία.

Onmed.gr

Όπως ανέφερε, «η άρση των υγειονομικών ανισοτήτων, η καθολική κάλυψη με έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την πρόληψη συμπυκνώνει το αριστερό πρόσημο στην Ευρώπη».

Σε ό,τι αφορά το φάρμακο, σύμφωνα με τον Ανδρέα Ξανθό, «η προσέγγιση της Αριστεράς περιλαμβάνει την ισότιμη και εγγυημένη πρόσβαση στη φαρμακευτική καινοτομία, τη μείωση της συμμετοχής των ασθενών και τον αποτελεσματικό έλεγχο της συνταγογράφησης μέσα από κανόνες τεκμηριωμένης ιατρικής».

«Η ευρωπαϊκή Αριστερά μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην αναζήτηση προοδευτικών απαντήσεων στην προώθηση των αναγκαίων πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών. Και οι απαντήσεις αυτές μόνο σε ευρωπαϊκό- και όχι σε εθνικό- επίπεδο μπορούν να δοθούν», είπε ο υπουργός.

7 σχόλια:

  1. Ω ρε μεγαλεια για τον τεμπελχανα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμια ανοχη σε συμβασεις τυπου αφρικανικης χωρας απο μια κυβερνηση με ταξικο μισος απεναντι στους γιατρους.
    Μακρυα απο αυτη την άθλια τριτοκοσμικη χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποσους βουλευτες εχει η......ομαδαρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το αριστερο προσημο στην Ελλαδα ειναι χρεωνουμε τους Παροχους για να πουλαμε δωρεαν Υγεια! Μεχρι να μας.......χ@σουν και μετα μενει ο κοσμος χωρις υπηρεσιες Υγειας αν δεν τα ακουμπησει αδρα! Στην Ευρωπη το αριστερο προσημο δεν υπαρχει διοτι ......δεν υπαρχει Αριστερα! Ετσι ολοι εχουν ποιοτικες υπηρεσιες Υγειας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Αριστεροί της κακομοιριας και της ανικανότητας....Ενας Ορμπάν χρειαζεται αμεσα στην χωρα για να αφυπνισει τους ιθαγενείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι να πείς, απο ξύλινη ορολογία πρώην κνίτη σκίζει πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μακραν ο χειροτερος υπoυργος υγειας ever ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή