Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση των Γιατρών των Κέντρων Υγείας για οικογενειακό γιατρό και απολύσεις! Τι θα αποφασίσουν

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Σε νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση θα προχωρήσουν οι Γιατροί των Κέντρων Υγείας προκειμένου να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις

Ειδικότερα στις 19 Νοεμβρίου αναμένεται να συγκεντρωθούν και πάλι όλοι οι γιατροί των Κέντρων Υγείας (πρώην γιατροί ΠΕΔΥ) προκειμένου να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις, μετά και τις εντολές του υπουργείου Υγείας να μετατραπούν όλοι οικογενειακοί γιατροί με το έτσι θέλω.

Ο κλάδος είναι ανάστατος εδώ και καιρό και αρνείται να αλλάξει τις εργασιακές του συνθήκες παρέχοντας υπηρεσίες στο νέο σύστημα με τον οικογενειακό γιατρό, θεωρώντας ότι πρόκειται για παράνομη δυσμενή μεταβολή των εργασιακών σχέσεων. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Οικογενειακός γιατρός ούτε στα Κέντρα Υγείας! Όλα τα αγκάθια”

Αποτέλεσμα είναι βέβαια ήδη σε διάφορα Κέντρα Υγείας ανά τη χώρα όπου πηγαίνουν πολίτες για να ενημερωθούν και να εγγραφούν στον οικογενειακό γιατρό, το ιατρικό προσωπικό να τους παραπέμπει για αργότερα.
Άλλωστε ο κλάδος έχει προσφύγει δικαστικά αποδεικνύοντας ότι δεν μπορεί να γίνει μετατροπή της σύμβασης εργασίας με άλλες συνθήκες, όπως αυτές τουοικογενειακού γιατρού.

Κατά τα άλλα θεωρείται πιθανό ότι οι γιατροί των Κέντρων Υγείας θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις, καθώς στο τέλος του χρόνου θα υποχρεωθούν να αποχωρήσουν περίπου 800 γιατροί της συγκεκριμένης κατηγορίας μια που είναι υποχρεωμένοι να επιλέξουν είτε το δημόσιο τομέα είτε το ιδιωτικό τους ιατρείο.


Μ αυτά και μ αυτά όμως θα αδειάσουν και τα Κέντρα Υγείας την ώρα που και οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) είναι επίσης χωρίς γιατρούς λόγω της άρνησης του ιατρικού κόσμου να συμμετάσχει στο νέο εγχείρημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Όμως ελάχιστους οικογενειακούς γιατρούς έχει και ο ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα οι πολίτες να αναζητούν μάταια κάποιον γιατρό για να εγγραφούν.

Άγνωστο παραμένει πως θα λύσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αυτόν τον …γόρδιο δεσμό.

5 σχόλια:

  1. Αλλο ενα ......κλυσμα ερχεται για τα ΣΥΡΙΖωα μετα την πολτοποιηση στις εκλογες των ΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελειωνουν τα ψωμια της Αριστερας σε μερικους μηνες ευτυχως. Αθλιοτερη χωρα στον πλανήτη καταντήσανε την Ελλαδα, μια τριτοκοσμική χωρα ιθαγενών. Μακρυα απο αυτη την άθλια χώρα μεχρι να φυγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βαρδατρομπας: πουλαμε τρελα μπας και ξεγελασουμε τα ζωα που μας ψηφιζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ludmila Sturnaridi Syrizorufianidi : igo dulepsi pantu kentro igias , giftomi, tualeta kumunduru, gialisi paputsi Polaki, kuvalai tiropita karanika! Mono dioriste me ikogeniako medik na exetazi elini zoa gia piato fasolada!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Αριστερα της κατάντιας και της κακομοιριάς...Εναν Ορμπάν χρειάζονται οι ιθαγενεις.Αυτος τουλαχιστον προστατευει τη χωρα του και απο τους εσωτερικους και απο τους εξωτερικους ιθαγενείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή