Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Ανοιχτή Επιστολή Προέδρου ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.

Αθήνα, 29/10/2019

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΣΙΔΙΚ

Προς όλες τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής
Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια

Μετά την κοινοποίηση των οικονομικών στοιχείων που αφορούν το claw back του Α’ εξαμήνου του τρέχοντος έτους, το οποίο ανέρχεται στα ίδια επίπεδα περίπου με το περσινό ποσοστό, επαναδημοσιεύουμε το Δελτίο Τύπου του Συνδέσμου μας που είχαμε στείλει στα Μ.Μ.Ε. στις 07/05/2019 με αφορμή το υψηλό ποσοστό του ανήθικου, ληστρικού και καταστροφικού μέτρου της αυτόματης περικοπής υπέρβασης δαπανών του Α΄ εξαμήνου 2018 το οποίο μας είχε ανακοινώσει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αφενός μεν για να καταδείξουμε τη συνέπεια των θέσεων μας απέναντι σε αυτό το άθλιο και αυταρχικό μέτρο από οιανδήποτε Κυβέρνηση και εάν επιβάλλεται και αφετέρου για να συνειδητοποιήσουν όλες οι ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής (Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια) την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει και η οποία οδηγεί αναπόδραστα στην χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή, όσο συνεχίζεται από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. η επιβολή του ληστρικού μέτρου του ¨αρπάζω πίσω¨ , όπως είναι η ακριβής μετάφραση του μέτρου αυτού στη γλώσσα μας.

Επίσης αναδημοσιεύουμε από τον ιστότοπο www.medlabnews.gr, ένα άρθρο της Καθηγήτριας ιατρικής ορολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κας Μαρίας Χιώνη, για να γίνει γνωστό σε όλους, ότι αυτό το αισχρό μέτρο που έχουν αυταρχικά επιβάλλει στις μονάδες μας οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες υγείας είναι παγκόσμια πρωτοτυπία, διότι δεν περικόπτει από τα κέρδη των ιδιωτικών μονάδων εργαστηριακής ιατρικής, αλλά κουρεύει οριζόντια από τον τζίρο των επαγγελματιών του κλάδου, δηλαδή από τα έσοδα τα οποία αφήνουν ελάχιστα κέρδη, αφού έχουν φροντίσει με άλλα έξι περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβάλλει να οδηγήσουν τις τιμές αποζημίωσης των διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων σε εξευτελιστικά επίπεδα και πολλές από αυτές σε επίπεδα κάτω του κόστους διενέργειάς τους, με τελικό αποτέλεσμα όλες ανεξαιρέτως οι ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής να καταγράφουν ζημίες και κάθε μήνας που περνάει με το ανήθικο και ληστρικό μέτρο του claw back σε ισχύ, να αυξάνουν το ήδη μεγάλο χρέος που έχει συσσωρευτεί μετά από επτά (7) συναπτά έτη επιβολής του ανήθικου και καταστροφικού αυτού μέτρου.

Όλα τα παραπάνω τα εξηγούμε αναλυτικά στην Ανοιχτή Επιστολή που αποστείλαμε πρόσφατα στον Πρωθυπουργό, με την οποία ζητάμε άμεση συνάντηση μαζί του, συνάντηση την οποία αναμένουμε ακόμη και η οποία θα επιμείνουμε οπωσδήποτε να γίνει, ώστε να δοθεί λύση στο ζοφερό αυτό πρόβλημα που καταστρέφει έναν ολόκληρο κλάδο και το οποίο είναι ντροπή για όλους, κυβερνόντες που το επιβάλλουν και παρόχους που το ανέχονται, να συνεχίσει να υφίσταται.

Έχοντας κατά νου τα δύο αυτά κείμενα τα οποία σας επισυνάπτουμε, θα πρέπει όλες οι ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής, χωρίς καμία εξαίρεση, να αγωνιστούμε για την άμεση κατάργηση του ανήθικου και αισχρού αυτού μέτρου και κανένας δεν θα πρέπει να λείψει, γιατί όπως έλεγε ο σπουδαίος πρόγονός μας Θουκυδίδης : « Τόν τε μηδέν τῶνδε μετέχοντα οὐκ ἀπράγμονα, ἀλλ’ ἀχρεῖον νομίζομεν », δηλαδή σε απλά νεοελληνικά, αυτόν που δεν μετέχει στα κοινά, δεν τον θεωρούμε φιλήσυχο αλλά άχρηστο.

Ας φροντίσουμε να μην είναι κανείς από εμάς άχρηστος, γιατί τα άχρηστα πράγματα πετιούνται.


Ο Πρόεδρος
Δρ Γεώργιος Βουγιούκας
Ιατρός Ακτινολόγος

1 σχόλιο:

  1. Κύριε Βουγιούκα, όταν. πριν κάτι χρόνια ,κάποιοι έκαναν επίσχεση και υποτυπωδώς διεκδικούσαν τα δικαιωματά τους εσείς και άλλοι του κλάδου μας περι άλλων τυρβάζατε και μάλλον περιμένατε να ψοφήση η κατσίκα του γείτονα, τώρα το καταλάβατε οτι οταν πέσει επιδημία δεν γλιτώνει κανένας? Αφήστε τους προγόνους ήσυχους και εάν θέλετε προχωρήστε σε κινητοποιήσεις και καταγγελία της ανύπαρκτης σύμβασης που υποτίθεται οτιέχουμε, διαφορετικά θα συρόμεθα απο την μύτη απο τον κάθε << τσάμπα μάγκα>> υπουργό.Θωμόπουλος Ιωάννης/βιοπαθολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή