Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Κοροναϊός: Δεσμεύονται κρεβάτια εντατικής και θάλαμοι μόνο για ασθενείς με τον ιό


Έτοιμο να ενεργοποιηθεί φαίνεται πως είναι το σχέδιο των υγειονομικών αρχών για τη δέσμευση κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου θα νοσηλεύονται απομονωμένα μόνο περιστατικά που σχετίζονται με τον κοροναϊό.

Ήδη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών έχουν δεσμευτεί κλίνες στη ΜΕΘ μόνο για πάσχοντες από κοροναϊό, καθώς από την αρχή θεωρήθηκε ότι στην περιοχή της Αχαΐας θα υπάρξουν τα περισσότερα σοβαρά κρούσματα. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Κοροναϊός: Νέα κρεβάτια εντατικής αποκλειστικά για ασθενείς του ιού! Τι ετοιμάζεται»

Όσο περνούν οι μέρες οι ετοιμασίες εντείνονται και ήδη το σχέδιο επεκτείνεται και σε άλλα μεγάλα νοσοκομεία. Άλλωστε οι ασθενείς με κοροναϊό θα πρέπει να βρίσκονται μακριά από άλλους πάσχοντες στη ΜΕΘ.
Το χειρότερο σενάριο με 150 κλίνες ΜΕΘ

Με βάση το χειρότερο σενάριο που έχουν επεξεργασθεί τα μέλη της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας – όπως λένε οι πληροφορίες του HealthReport.gr– είναι στην περίοδο της απόλυτης έξαρσης του κοροναϊού στη χώρα μας, να χρειάζονται 150 κλίνες ΜΕΘ καθημερινά μόνο για τους ασθενείς με τον ιό.

Όσο πάντως καθυστερούν να αυξηθούν τα κρούσματα στη χώρα μας υπάρχει αισιοδοξία ότι το σύστημα υγείας θα μπορεί να ανταπεξέλθει αφού θα έχουν αδειάσει και οι κλίνες από ασθενείς με γρίπη.

Μέχρι τότε όμως προετοιμάζονται τόσο κλίνες ΜΕΘ όσο και θάλαμοι σε διάφορα νοσοκομεία, ώστε να μπορούν να απομονωθούν οι ασθενείς που θα προσβληθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου