Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Επιστολή Π.Ι.Σ. προς Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ, κ. Β. Πλαγιανάκο: Θέματα συμβάσεων ΕΟΠΥΥ, συνταγογράφηση και clawback

Αθήνα, 27/3/2020
Α.Π.: 5271

Προς
Πρόεδρο ΕΟΠΠΥ, κ. Πλαγιανάκο Βασίλειο
Κοινοποίηση:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣΥπουργό Υγείας, κ Κικίλια Βασίλειο

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Λαμβάνοντας υπόψιν την κοινοποίηση της από 26-03-2020 (αριθμ.πρωτ.:ΔΒ4Γ/Γ55/5/οικ.9450) επιστολή ΕΟΠΥΥ σχετικά με την ΠΝΠ ΦΕΚ68Α’ 20/03/2020, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η συνταγογράφηση σε οποιαδήποτε μορφή της, αποτελεί ιατρική πράξη και αυτονοήτως συνιστά ιατρική επίσκεψη. 

Στην παρούσα φάση θεωρούμε σκόπιμο να υπάρξουν άμεσα οι απαραίτητες προβλέψεις ώστε να στηριχθεί και να ενισχυθεί το δίκτυο ιατρών του ΕΟΠΥΥ με σκοπό τη συντεταγμένη κάλυψη των αναγκών σε υπηρεσίες υγείας που επιφέρει η πανδημία COVID-19, δεδομένου ότι οι ιατροί της δημόσιας ΠΦΥ πιθανά θα κληθούν να στηρίξουν τις ανάγκες του ΕΣΥ. Προτείνουμε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, βάσει συλλογικής διαπραγμάτευσης και σύμβασης με τον ΠΙΣ:
  • η επαναφορά των συμβάσεων των 1800 ιατρών παθολογίας, γενικής ιατρικής και παιδιατρικής που καταγγέλθηκαν μονομερώς τον Ιούλιο του 2018. 
  • η άμεση σύναψη 700 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων. 
  • η διευθέτηση του τρόπου αμοιβής των συμβεβλημένων οικογενειακών ιατρών του ΕΟΠΥΥ από 01/04.
  • η αναβολή είσπραξης του συσσωρευμένου χρέους clawback των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών από τον ΕΟΠΥΥ, κατά τους μήνες που θα διαρκέσουν τα περιοριστικά μέτρα και κούρεμα στις αντίστοιχες απαιτήσεις. Θεωρείται σκόπιμη η αυτονόητη μεταφορά τυχόν υπολειπόμενου ποσού ανώτατου μηνιαίου ορίου στους επόμενους μήνες, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Αύξηση του ανώτατου μηνιαίου ορίου κατά αναλογία με την αύξηση των αναγκών του πληθυσμού.

1 σχόλιο:

  1. Οι δικηγόροι ως αξιοπρεπεις επαγγελματίες και άνθρωποι αντέδρασαν σφοδρά ......https://www.tribune.gr/politics/news/article/654237/dikigoroi-i-kyvernisi-mas-empaizei-me-to-dithen-epidoma-ton-600-eyro.html
    οι δικοί μας εξυπνάκηδες που......ούρλιαζαν (ορθώς!) επί ΣΥΡΙΖΑ , τώρα σφυράνε κλέφτικα! Θυμήθηκαν τον ......Πλαγιανάκο και την συνταγοηγράφηση ! ΝΤΡΟΠΗ κύριοι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή