Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Ένωση ακτινολόγων: Clawback των εργαστηριακών - στο ίδιο έργο θεατές ....

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ
Clawback

Την προσφορά των γιατρών και των δομών υγείας στην πρόσφατη κρίση του κορωνοϊού εκτός από τα δημόσια « ευχαριστώ» η κυβέρνηση την αντάμοιψε και με κάποια οικονομική ενίσχυση – και πολύ καλά έκανε-.

Οι γιατροί των ΤΕΠ και των Δημοσίων Νοσοκομείων πήραν Δώρο Πάσχα.

Και στις Ιδιωτικές κλινικές με την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 1ης Μαίου 2020 μειώθηκε το claw-back και το ΦΠΑ που υποχρεούντο.

Νέο ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα στο Κ.Υ Ιθάκης - InKefaloniaΑν ληφθή υπ’ όψιν ότι και οι φαρμακοποιοί έχουν επιτύχει προ πολλού ευνοϊκή ρύθμιση με την οποία δεν υπάγονται στο claw-back απομένουν μονο οι εργαστηριακοί γιατροί και τα εργαστήρια όπου όχι μόνο δεν έτυχαν στοιχειώδους οικονομικής στήριξης αλλά τουναντίον επιβαρύνθηκαν και επιβαρύνονται συνεχώς με νέα οικονομικά βάρη. Και εξηγούμαι:

- Αφ’ ενός δεν περιελήφθησαν στην μείωση του claw-back που έγινε στις ιδιωτικές κλινικές

- Αφ’ ετέρου συνεχίζοντας την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης η παρούσα κυβέρνηση κοστολογεί συνεχώς νέες εξετάσεις ( εκατοντάδες εξετάσεις έχει κοστολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση) χωρίς αντίστοιχο κωδικό πληρωμής στέλνοντας το λογαριασμό στον «μηχανισμό αυτόματης επιστροφής» κοινώς επιβαρύνοντας το claw-back και την τσέπη των εργαστηριακών γιατρών (τελευταίο ΦΕΚ 1454/16-4-20)/

Γιατί όμως, δύο μέτρα και δύο σταθμά. Γιατί αυτή η ιδιαίτερα απαξιωτική συμπεριφορά του Υπουργείου απέναντι στα εργαστήρια και εργαστηριακούς γιατρούς. Μήπως δεν στήριξαν όπως έπρεπε την ελληνική κοινωνία στην περίοδο των μνημονίων ή δεν αποτέλεσαν το ανάχωμα στις ροές των οξέων και βαρέων περιστατικών την περίοδο του κορωνοϊού; Βεβαίως δεχόμεθα ότι είναι περίοδος έκρυθμη και η λήψη πολλών αποφάσεων σε μικρό χρονικό διάστημα εγκυμονεί τον κίνδυνο αστοχίας ή παράληψης ή λάθους. Αν είναι λοιπόν ένα ανθρώπινο λάθος το επισημαίνουμε καλόπιστα και περιμένουμε άμεσα:

1) την μείωση του claw-back κατά 20% στα εργαστήρια όπως στις ιδιωτικές κλινικές

2) να σταματήσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι κοστολογήσεις νέων εξετάσεων χωρίς τον αντίστοιχο κωδικό πληρωμής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου