Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

ΕΟΠΥΥ: Πάγωσαν ξανά οι αρμοδιότητες στην Αντιπρόεδρο- Όλο το παρασκήνιο

Σχεδόν έναν χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της η Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη εξακολουθεί να μην έχει αναλάβει αρμοδιότητες, στον μεγαλύτερο Οργανισμό Υγείας της χώρας.

HR

Η δυσκαμψία του ΕΟΠΥΥ απεδείχθη μάλιστα για άλλη μία φορά στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο την περασμένη Παρασκευή, όπου έπειτα από επιστολή επτά μελών του ΔΣ (της πλειοψηφίας των συμμετεχόντων) επρόκειτο να δοθούν οι αρμοδιότητες στην Αντιπρόεδρο. Διαβάστε ΕΔΩ τις ζητούσαν με την επιστολή τους τα περισσότερα μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ: «ΕΟΠΥΥ: Αρμοδιότητες στην Αντιπρόεδρο σχεδόν έναν χρόνο μετά – Επιστολή φωτιά 7 μελών του ΔΣ»

Ωστόσο η διαδικασία «πάγωσε» για άλλη μία φορά, αφού η Διοίκηση του Οργανισμού- όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr – πατώντας σε νομικούς ισχυρισμούς, απέφυγε την παράδοση των αρμοδιοτήτων στη Θεανώ Καρποδίνη.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι στιγμής το υπουργείο Υγείας δεν έχει πάρει θέση εδώ και καιρό για το ζήτημα, αν και η αντιπρόεδρος είναι πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού και της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Όλα αυτά τη στιγμή που η μη παραχώρηση αρμοδιοτήτων στην Αντιπρόεδρο προκαλεί διάφορες δυσλειτουργίες στον ΕΟΠΥΥ.

Αύριο Πέμπτη πάντως αναμένεται να συνεδριάσει και πάλι το ΔΣ του Οργανισμού οπότε και θα αποσαφηνισθεί το θέμα. Να υπενθυμιστεί ότι τα επτά μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ με τη επιστολή τους ζητούσαν εκτός των άλλων – όπως περιγράφουν υψηλόβαθμες πηγές στο HealthReport.gr–να δοθεί στην Αντιπρόεδρο Θεανώ Καρποδίνη η εποπτεία των διευθύνσεων στρατηγικού σχεδιασμού και οικονομικού του Οργανισμού, που αποτελούν τους βασικούς πυλώνες του ΕΟΠΥΥ.

1 σχόλιο: