Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Δελτίο τύπου ΠΑΣΙΠΑΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ
ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 
(Π.Ε.Δ.Υ) - ΕΣΥ

Αποφ. ΕΔ: 538/2014


Δελτίο Τύπου 15/05/2020

Η χώρα βιώνει την πρωτόγνωρη δοκιμασία της πανδημίας Cοvid-19. To υγειονομικό σύστημα δίνει καθημερινά τη μάχη να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες, που έχουν προκύψει.

Θα θέλαμε όμως μετ΄ επιτάσεως να τονίσουμε, την ανάγκη αναθεώρησης του μέτρου της αναστολής χορήγησης αδειών στο υγειονομικό προσωπικό της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο σύνολο της.

Λόγω της διαφαινόμενης ύφεσης της εξάπλωσης του κωρονοϊού και της μείωσης των κρουσμάτων και με τον κίνδυνο επαναφοράς και αύξησης της επιδημίας το φθινόπωρο.

Λόγω της καταπόνησης του υγειονομικού σώματος εν γένει.

Λόγω του αδιεξόδου που θα δημιουργηθεί αν μεταφερθούν όλες οι κανονικές άδειες στο τέλος του χρόνου.

Λόγω της νομοθετικής πρόβλεψης ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να λαμβάνουν το ήμισυ της κανονικής αδείας τους καλοκαιρινούς μήνες .

Θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει να ληφθεί απόφαση σταδιακής χορήγησης των κανονικών άδειων στους εργαζόμενους στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Ακόμα θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η κυκλοφορούσα άποψη της μισθολογικής ενίσχυσης των υγειονομικών δεν θα πρέπει να λάβει χαρακτήρα μικρού προνοιακού επιδόματος, αλλά σύμφωνα με την απόφαση 431/2018 του Συμβουλίου της Επικρατείας για αμοιβές σύμφωνα με το ειδικό μισθολόγιο.

Πάγιο αίτημα του συλλόγου και της ομοσπονδίας παραμένει η πλήρης και άμεση ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και να μην παραμείνουν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης μόνο υποσχέσεις.

Ο Πρόεδρος        Μπούρος Χαρίλαος

Ο Γ. Γραμματέας Θεσσαλονικεύς Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου