Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Διοικητές Νοσοκομείων: Ξεκινά η αξιολόγηση τους – Πως θα βαθμολογηθούν

Ξεκινά η αξιολόγηση των υπαρχόντων Διοικητών των Νοσοκομείων σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, ενώ ταυτόχρονα συνεδριάζει σήμερα εσπευσμένα και η αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης του υπουργείου Υγείας προκειμένου να εξετάσει τα βιογραφικά των νέων υποψηφίων που αναμένεται να καλύψουν 23 θέσεις σε νοσοκομεία τα οποία παραμένουν ακέφαλα αφού η διαδικασία καθυστέρησε λόγω κορονοϊού.
Το πρώτο Crash test

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, ήδη προετοιμάζονται όλες οι διαδικασίες για να αξιολογηθούν οι υπάρχοντες Διοικητές Νοσοκομείων που ανέλαβαν πριν λίγους μήνες καθήκοντα.

Ειδική ομάδα του υπουργείου Υγείας- υπό την καθοδήγηση του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλου- έχει αρχίσει να συγκεντρώνει τα στατιστικά ανά νοσοκομείο, ώστε να διαπιστωθούν τα οικονομικά δεδομένα, οι προμήθειες αλλά και οι αλλαγές που θα έπρεπε να έχουν προωθηθεί από τους Διοικητές των Νοσοκομείων.

Άλλωστε έχουν υπογράψει συμβόλαιο αποδοτικότητας συνεπώς δεσμεύτηκαν να τηρήσουν κανόνες αλλά και να υλοποιήσουν συγκεκριμένο έργο. Διαβάστε ΕΔΩ τι ακριβώς περιλαμβάνει: «Διοικητές Νοσοκομείων: Αυτό είναι το συμβόλαιο που υπέγραψαν! Όλες οι υποχρεώσεις»

Πάντως όπως σημειώνουν υψηλόβαθμες πηγές στο HealthReport.gr, βασικό ρόλο στη βαθμολόγηση για τους Διοικητές Νοσοκομείων θα παίξει και η συνεργασία που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης με τον κορονοϊο, κι αν εφάρμοσαν όλα τα μέτρα και τις αλλαγές που θα έπρεπε.

Είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που πιθανώς θα κρίνει και το μέλλον τους. Εξάλλου ήδη υπάρχουν πρόσωπα που φαίνεται πως έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Γι αυτό και δεν αποκλείεται κάποιοι να δουν ακόμη και την πόρτα εξόδου.

Η νέα φουρνιά Διοικητών

Στο μεταξύ συνεδριάζει σήμερα εσπευσμένα η Επιτροπή Αξιολόγησης για τη νέα φουρνιά Διοικητών Νοσοκομείων αφού 23 Νοσοκομεία παραμένουν ακέφαλα αφού ο κορονοϊός πάγωσε τη διαδικασία. Δείτε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Διοικητές Νοσοκομείων: Ακέφαλα ακόμη πολλά νοσοκομεία – Γιατί καθυστερούν οι διορισμοί»

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Αξιολόγησης για τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων είχε γίνει εν μέσω καραντίνας, αφού έπρεπε να διορισθεί τουλάχιστον νέος Διοικητής στο Σωτηρία που είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον covid-19. Κάτι που έγινε με τον διορισμό του Σωκράτη Μητσιάδη.

Ήδη τα βιογραφικά πολλών στελεχών του τομέα της υγείας βρίσκονται στο υπουργείο Υγείας και αναμένεται να ελεγχθούν σήμερα για πρώτη φορά ώστε να βρεθούν εκείνοι που θα καλύψουν τις 23 θέσεις σε νοσοκομεία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου