Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

ΕΟΠΥΥ: Αρμοδιότητες στην Αντιπρόεδρο σχεδόν έναν χρόνο μετά – Επιστολή φωτιά 7 μελών του ΔΣ

Αρμοδιότητες στην Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ (του μεγαλύτερου Οργανισμού Υγείας που διαχειρίζεται κοντά 6 δις ευρώ) Θεανώ Καρποδίνη, αναμένεται να δοθούν αύριο Παρασκευή, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr.

Η κ.Καρποδίνη παρότι έχει αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση εδώ και περίπου έναν χρόνο, δεν της είχαν εκχωρηθεί αρμοδιότητες με αποτέλεσμα να ασχολείται με διάφορα ζητήματα, ενώ κάποια άλλα να «παγώνουν».
Η Αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη

Όπως σημειώνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, οι αρμοδιότητες αναμένεται να δοθούν αύριο σε έκτακτη συνεδρίαση το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, έπειτα από επιστολή που απέστειλαν επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού στον πρόεδρο Βασίλη Πλαγιανάκο ζητώντας του εδώ και τώρα λύση στο θέμα των αρμοδιοτήτων που προκαλεί σοβαρές δυσλειτουργίες στον ΕΟΠΥΥ εδώ και κοντά έναν χρόνο.

Τα επτά μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ (πρόκειται ουσιαστικά για την πλειοψηφία) ζητούν εκτός των άλλων – περιγράφουν υψηλόβαθμες πηγές στο HealthReport.gr– με την επιστολή τους ζητούν να δοθεί στην Αντιπρόεδρο Θεανώ Καρποδίνη η εποπτεία των διευθύνσεων στρατηγικού σχεδιασμού και οικονομικού του Οργανισμού, που αποτελούν τους βασικούς πυλώνες του ΕΟΠΥΥ.

Με τις δύο αυτές διευθύνσεις η Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ παίρνει ουσιαστικά στα χέρια της όλο τον ΕΟΠΥΥ των 6 δις ευρώ, αφού θα διαχειρίζεται σχεδόν όλους τους παρόχους, όπως ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα καθώς και τα οικονομικά δεδομένα του Οργανισμού.
Άλλωστε το φάρμακο έχει περάσει εδώ και καιρό στον άτυπο έλεγχο της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Πάντως εδώ και καιρό και πριν την κρίση με τον κορονοϊό σχεδιάζονταν αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ διοικητικού χαρακτήρα αλλά και σε πρόσωπα. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Σαρωτικές αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας! Οι αντιδράσεις και τα σενάρια»

Ωστόσο φαίνεται ότι για κάποιον άγνωστο λόγο οι διαδικασίες πάγωσαν, γεγονός όμως που δεν αποδίδεται μόνο στον κορονοϊό από καλά γνωρίζοντες.

Το ερώτημα που παραμένει είναι γιατί εδώ και τόσο καιρό δεν είχαν δοθεί αρμοδιότητες στην Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, αλλά και γιατί δεν υπήρξε σχετική παρέμβαση του υπουργείου Υγείας.

1 σχόλιο:

  1. Ορθως δεν δοθηκε καμια αρμοδιοτητα .Η βλαβη των γιατρων θα ηταν πολυ μεγαλυτερη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή