Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 90 εκατομμύρια τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο

Iatropedia newsroom 

Σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Ασία τα 75 εκατομμύρια. Στα 1,93 εκατομμύρια ο αριθμός των ανθρώπων που δεν κατόρθωσαν να κρατηθούν στη ζωή.

Ακόμα ένα θλιβερό ρεκόρ έσπασε σήμερα ο κορωνοϊός Covid-19, καθώς σήμερα νωρίς το πρωί τα κρούσματα που έχει προκαλέσει ξεπέρασαν τα 90 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

Τους τελευταίους μήνες η διασπορά του έχει επιταχυνθεί και πλέον καθημερινά καταγράφονται εκατοντάδες χιλιάδες νέα περιστατικά. Έτσι, τα κρούσματα έφτασαν στις 09.22′ το πρωί τα 90.295.028, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Παρατηρητήριο για τον Κορωνοϊό του Πανεπιστημίου Τζωνς Χόπκινς.

Η ήπειρος που έχει πλήξει περισσότερο ο νέος κορωνοϊός είναι η Βόρεια Αμερική. Τα κρούσματα σε αυτήν έχουν πια ξεπεράσει τα 26,1 εκατομμύρια, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ πλησιάζουν τα 23 εκατομμύρια. Ακολουθεί η Ευρώπη με 25,9 εκατομμύρια κρούσματα και η Ασία με 21,4 εκατομμύρια.

Στην Ευρώπη έχει επίσης αναφερθεί το σχεδόν 31% των παγκόσμιων θανάτων. Από τη Ρωσία μέχρι το Γιβραλτάρ, περισσότεροι από 586.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Σε όλο τον κόσμο, ο κορωνοϊός έχει κοστίσει έως τώρα τη ζωή τουλάχιστον 1.935.060 ανθρώπων.


Σε κρίσιμη κατάσταση

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, τα ενεργά κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανέρχονται παγκοσμίως σε 23,9 εκατομμύρια. Από τους ασθενείς αυτούς, περισσότεροι από 108.000 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Και σαν να μην έφταναν όλ’ αυτά, τις τελευταίες εβδομάδες ολοένα περισσότερες χώρες έρχονται αντιμέτωπες και με το νέο, μεταλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού. Το στέλεχος αυτό μεταδίδεται πολύ ταχύτερα απ’ ό,τι τα προηγούμενα και πλέον ανιχνευθεί σε περισσότερες από 40 χώρες του κόσμου.

Ο νέος κορωνοϊός έχει προσβάλλει περισσότερους ανθρώπους σε ΗΠΑ, Ινδία, Βραζιλία, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία και Τουρκία. Τα περισσότερα θύματά του έχουν καταγραφεί σε ΗΠΑ, Βραζιλία, Ινδία, Μεξικό, Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου