Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Μητσοτάκης για λιανεμπόριο: Πρόθεση να ανοίξει έστω και με click away

Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή από την αρμόδια επιτροπή των ειδικών
 
«Βασικό μας μέλημα, για να το πως απλά, είναι πώς θα βοηθήσουμε το εμπόριο να ξεστοκάρει» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην προοπτική επαναλειτουργίας του λιανεμπορίο

Στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο πρωθυπουργός, ερωτηθείς για το άνοιγμα καταστημάτων, είπε ότι «αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα από ό,τι στις 15 Δεκεμβρίου που αποφασίσαμε το άνοιγμα με click away τα Χριστούγεννα«.

Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή από την αρμόδια επιτροπή των ειδικών, η οποία θα βασιστεί σε αυτά τα δεδομένα.

«Με ενδιαφέρει να επιστρέψει η αγορά τουλάχιστον εκεί που ήμασταν πριν από τις γιορτές. Ελπίζω ότι οι ειδικοί θα πάρουν την Παρασκευή τις αποφάσεις τους, έχοντας ζυγίσει τα δεδομένα»
τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι με προσωπική του απόφαση έκλεισε τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου «για να προλάβω την οποία χαλαρότητα των εορτών». Όπως διαπιστώθηκε η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών συμμορφώθηκαν και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια έξαρση των επιδημιολογικών δεικτών.

Για τα εμβόλια

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στην Ελλάδα έχουν έρθει αρκετές ποσότητες εμβολίων και μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουν κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού τουλάχιστον 2.000.000 πολίτες και κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις για τον χειρισμό της πανδημίας του κορονοϊού ανέφερε: «Θα ήταν καλό να μην υπονομεύουμε την προσπάθεια και τις επιδόσεις της χώρας. Θα συγκρίνουμε το Μάτι με μία παγκόσμια πανδημία;», διερωτήθηκε, μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τι είπε για τον τουρισμό

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού αυτό το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην πρότασή του προς τα ευρωπαϊκά όργανα να υπάρξει πιστοποιητικό εμβολιασμού, είπε ότι χώρες και επιχειρήσεις μπορεί να ζητούν κάποια βεβαίωση.

Ο συνδυασμός του γεγονότος ότι μέχρι την άνοιξη θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού, των πολλών rapid test που πλέον έχουμε στη διάθεσή μας, καθώς και του εποχικού παράγοντα που επηρεάζει τον ιό, «με κάνει πολύ αισιόδοξο για αυτό το καλοκαίρι» και «αρκετά σίγουρο ότι η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι καλύτερη από την περσινή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου