Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Ιατροί της Αθήνας: Να εφαρμοσθεί η νομοθεσία για το μισθολόγιο στις ιδιωτικές κλινικές

Συντάκτης: Virus

Με επιστολή προς τις ιδιωτικές κλινικές ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τις ιδιωτικές κλινικές να είναι σύννομες σχετικά με τις εργασιακές σχέσεις και τις αμοιβές των ιατρών. Στόχος του είναι διορθωθούν αδικίες σε βάρος ιδιωτών μισθωτών και ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών.

Την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας για τις εργασιακές σχέσεις και τις αμοιβές των ιατρών που εργάζονται στις ιδιωτικές κλινικές, ζητά ο ΙΣΑ καθώς έχει διαπιστωθεί ότι «κατά κόρον παραβιάζεται». Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η αρμόδια Επιτροπής για την Ιδιωτική Δευτεροβάθμια Φροντίδας Υγείας . Στο πόρισμα συμφώνησε και η Επιτροπή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, υπό το συντονισμό του Σ.Προβατά και ενέκρινε ομόφωνα το Δ.Σ του ΙΣΑ.
«Με τις προτάσεις αυτές διορθώνονται χρόνιες στρεβλώσεις που αδικούν τους ιδιώτες μισθωτούς και ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς που συνεργάζονται με τις ιδιωτικές κλινικές» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΙΣΑ. Ο σύλλογος ετοιμάζει και άλλες πρωτοβουλίες, προκειμένου να υλοποιηθεί το πόρισμα και να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα των ιατρών.
Συγκεκριμένα, αίτημα του ΙΣΑ είναι ο καθορισμός της ιατρικής αμοιβής να προκύπτει από τον Ιδιώτη Ελευθεροεπαγγελματία Ιατρό και όχι από τρίτους αλλά και να διασφαλιστεί η «ανεμπόδιστη έκδοση των παραστατικών της ιατρικής αμοιβής, σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία». Επίσης, ο ΙΣΑ ζητά την εφαρμογή της έμμισθης θέσης μισθωτής εργασίας, στις υπό του Νόμου προβλεπόμενες θέσεις καθώς και την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας που αφορά στους ιατρούς.

Αναφερόμενος στα αιτούμενα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, επεσήμανε ότι οι ποιοτικές υπηρεσίες υγείας θα διασφαλιστούν μέσω των «αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και οικονομικών απολαβών, για τον ιατρικό κόσμο. Στόχος μας είναι να μπορεί ο γιατρός να ζει με αξιοπρέπεια στη χώρα του και να σταματήσει η μετανάστευση του υψηλά εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου