Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Πλεύρης: Και οι ανασφάλιστοι έχουν πρόσβαση σε προσωπικό γιατρό

Συντάκτης: Αιμίλιος Νεγκής
Virus
“Οι ανασφάλιστοι πολίτες εγγράφονται στις δημόσιες δομές για τον προσωπικό γιατρό και όπου δεν υπάρχουν δημόσιες δομές, σε ιδιώτη γιατρό“. Αυτό ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, απαντώντας στην ερώτηση 43 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο θεσμό του Προσωπικού Ιατρού.

Να σημειωθεί ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του Βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, έκαναν λόγο για αποκλεισμό ανασφάλιστων πολιτών από τη δυνατότητα εγγραφής σε ιδιώτες γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΠΥ για τον «προσωπικό τους γιατρό». Μάλιστα ανέφεραν ότι ήδη ανασφάλιστοι πολίτες της Μαγνησίας που επιχείρησαν να εγγραφούν σε ιδιώτη γιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ για τον προσωπικό τους γιατρό αποκλείστηκαν.

Ο Θάνος Πλεύρης χαρακτήρισε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ… αδιάβαστους! Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι:

“Οι 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή είναι αδιάβαστοι ή πιο πιθανόν στρέφονται με ερώτηση τους κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Στο θέμα κάλυψης των ανασφάλιστων από τον προσωπικό ιατρό δεν αλλάξαμε τίποτα από ότι προέβλεπε ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού. Οι ανασφάλιστοι πολίτες εγγράφονται στις δημοσιες δομές για τον προσωπικό γιατρό και όπου δεν υπάρχουν δημόσιες δομές, σε ιδιώτη γιατρό. Το ίδιο ακριβώς που προέβλεπε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Ξανθού προβλέπουμε και στον νόμο για τον Προσωπικό Ιατρό. Οι διατάξεις είναι πανομοιότυπες, διαβάζοντας τες θα καταλάβουν ότι με την ερώτηση τους επιτιθενται σε βάρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ”.

2 σχόλια:

  1. Ποιος γαστρεντερολογος αστείες υπουργέ θα αφήσει το ιατρείο του για να γίνει ΠΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι είπε ρε παιδιά ο τύπος; ότι ξανακατάθεσε και ξαναψήφισε το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ; Πάμε καλά; Είναι για πολλές φάπες ο τύπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή