Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Σύγκρουση Τσίπρα-Πλεύρη για την ανεπάρκεια αναισθησιολόγων στο Ν. Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Συντάκτης: Μαρία Αλιμπέρτη - Virus.com.gr

Σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης έχει μετατραπεί η έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», με αποτέλεσμα να αναβάλλονται τα χειρουργεία. Την αντίδραση του Υπουργού Υγείας προκάλεσε η επίσκεψη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ παρουσία του τομεάρχη Υγείας, Α. Ξανθού.

Η «φλόγα» της σύγκρουσης άναψε με την δήλωση του κ. Τσίπρα, κατά την οποία χαρακτήρισε σοκαριστικό γεγονός ότι υπάρχει λίστα αναμονής για 3.000 χειρουργεία παιδιών και εφήβων. Τα «πυρά» επέστρεψε ο κ. Πλεύρης υποστηρίζοντας ότι στο τέλος της διακυβέρνησής του η λίστα ήταν εξίσου μεγάλη και περιλάμβανε 2.853 χειρουργεία.

Συγκεκριμένα, «βέλη» εξαπέλυσε ο κ. Τσίπρας στην κυβέρνηση για εκ των υστέρων λύσεις που δεν εξαλείφουν το πρόβλημα. Με νόημα ο υπουργός Υγείας υπενθύμισε ότι το εν λόγω ζήτημα στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» υπάρχει από το 2017 και επιβαρύνθηκε εξαιτίας της πανδημίας, διαβεβαιώνοντας ότι έχουν ληφθεί μέτρα.

Στα μέτρα ο κ. Πλέυρης ανέφερε «την προκήρυξη θέσεων του Αγία Σοφία για αναισθησιολόγους και λοιπές απαραίτητες θέσεις κατά προτεραιότητα και την ενίσχυση του νοσοκομείου με μετακίνηση αναισθησιολόγων μέχρι την ολοκλήρωση της προκήρυξης ώστε να λειτουργήσει άλλη μία θέση χειρουργείου». Ο ίδιος τόνισε ότι το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη συνεργασία με τη διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία τον επανασχεδιασμό του προγραμματισμού για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των χειρουργείων. Ο κ. Τσίπρας κατά την επίσκεψή του είχε επισημάνει ότι οι προκηρύξεις χρειάζονται χρόνο και ότι οι μετακινήσεις αναισθησιολόγων από άλλα νοσοκομεία θα μεταφέρουν το πρόβλημα σε άλλες υγειονομικές δομές. Ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης ζητά να ενισχυθεί το ΕΣΥ με γενναιόδωρες πρωτοβουλίες, προειδοποιώντας για χειρότερες καταστάσεις.

Με ευθεία βολή απάντησε ο κ. Πλεύρης υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο προς ενημέρωση του η λίστα αναμονής χειρουργείων που παρέδωσε η κυβέρνηση του το 2019 ήταν 2.853 χειρουργεία». Ο υπουργός Υγείας στηλίτευσε την στάση του κ. Τσίπρα ισχυριζόμενος πως «το πρόβλημα έλλειψης των αναισθησιολόγων αντιμετωπίζεται με συντονισμένες ενέργειες και όχι με επικοινωνιακή εκμετάλλευση».

Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είχε συνάντηση με εκπροσώπους της ΕΙΝΑΠ και επιτροπής του νοσοκομείου για την εξεύρεση λύσης, κατά την οποία αναλύθηκαν οι ενέργειες του Υπουργείου. Ωστόσο, οι γιατροί του νοσοκομείου φέρονται να οργανώνουν κινητοποιήσεις την προσεχή εβδομάδα.

2 σχόλια:

  1. Οι δυο οψεις του ιδιου νομισματος ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οφείλω να αναγνωρίσω την ικανότητα των πολιτικών να αναφέρονται με λέξεις κούφιες απο περιεχόμενο, άχρωμες, άοσμες και άγευστες, όπως οι ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ χωρίς να μας εξηγεί τι εννοεί ο υπουργός. Θωμόπουλος Ιωάννης/βιοπαθολόγος Υ.Γ. (όφειλαν να εχουν αντιληφθεί το πόβλημα και να έχουν κάνει προσλήψεις και οχι να φωνάζουν σαν υστερικοί για επίταξη ή άλλα παρόμοια μέτρα, αλήθεια αυτοί που τυχόν θα επιταχθούν δεν θα στερήσουν τις υπηρεσίες τους απο κάπου αλλού οπου τις προσφέρουν τώρα?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή