Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

ΕΚΤ: Νεοφυείς επιχειρήσεις προτείνουν λύσεις στα νοσοκομεία της χώρας

Συντάκτης: Virus


Τo Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) πραγματοποίησε διαδικτυακή εκδήλωση για δημιουργούς νεοφυών επιχειρήσεων και εκπροσώπους νοσοκομείων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναδείφθηκαν οι τεχνολογικές ανάγκες των υγειονομικών δομών αλλά και λύσεις.

Ειδικότερα, ο κόμβος του EIT Health στην Ελλάδα διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση συζήτησης και δικτύωσης με τίτλο «Startups pitching to Hospitals», στο πλαίσιο του προγράμματος SymbIASIS που συντονίζει, με τη συμμετοχή 50 νεοφυών επιχειρήσεων του SymbIASIS καθώς και εκπροσώπων 15 νοσοκομείων και κλινικών του προγράμματος. Υπενυτυμίζεται πως το πρόγραμμα επιτάχυνσης SymbIASIS έρχεται να συνδέσει νοσοκομεία και νεοφυείς επιχειρήσεις με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Επιδίωξη αποτελεί η ενδυνάμωση του διαλόγου μεταξύ νοσοκομείων και νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας, η ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας, η δικτύωση και διερεύνηση συνεργασιών ώστε να αναπτυχθούν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. 

Τις λύσεις τους ανέλυσαν οι εταιρίες Bioassist, PhosPrint, Docandu, ABCureD, MyHabeats, Nanoplasmas, Metabio, Raivotech, Dyania Health, Aisthesis Medical, Advantis Medical Imaging, DNANutriCoach, Forth, MDIT, SmartRep, RespiBit, FEAC Engineering P.C, Bialoom Ltd, CureCancer, i-Embryo, Wellics, Capemed, Bioemtech, Photosprint PC, Syndesis Ltd, Covariance, Collaborate Healthchare, Ergobyte Informatics S.A., CibusMed, Aidplex, Inderes Ltd, DDSS/Trygons κ.ά. Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος στελέχη κήτου Γενικού Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», του Νοσοκομείου «Υγεία», του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν», του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς», του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, του Ιατρικού Όμιλου Αθηνών και της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Η διαδικασία άρχισε με παρουσίαση από το ΕΚΤ και το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Αρχιμήδης» του ΕΚΠΑ, του προγράμματος SymbIASIS και των 17 συνεργασιών που επιτεύχθηκαν μεταξύ νοσοκομείων και νεοφυών επιχειρήσεων το 2022.

Σε μια προσπάεθαι εκσυγχρονισμού και ψηφιακού μετασχηματισμού, οι εκπρόσωποι των υγειονομικών μονάδων παρουσίασαν τις τεχνολογικές και όχι μόνο ανάγκες των νοσοκομείων και κλινικών στην προσπάθειά τους για ώστε να ικανοποιούνται καλύτερα οι ανάγκες των ασθενών και του προσωπικού. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε εικονικά δωμάτια (breakout rooms), όπου οι startups παρουσίασαν τις λύσεις τους στα νοσοκομεία και τις κλινικές για θέματα όπως είναι της ογκολογίας, της καρδιολογίας, της διατροφής των ασθενών, της διαχείρισης ιατρικών φακέλων, των βιοτραπεζών, της τηλεϊατρικής, των ψηφιακών θεραπειών, κ.ά. (Αναλυτικά δείτε τις προτάσεις των startups εδώ).

Την κεντρική συζήτηση συντόνισε ο Γιώργος Μέγας, συντονιστής του EIT Health Hub στην Ελλάδα, ενώ στα εικονικά δωμάτια τις επιμέρους συζητήσεις/παρουσιάσεις συντόνισαν οι Μάριος Ροΐδης, Δρ Σοφία Ξεσφίγγη, Άγγελος Αγγελίδης και Νατάσα Κυριακίδη.

2 σχόλια:

  1. Ναι οι.....Νεόφυτος επιχειρήσεις θα μας σώσουν.....μην χρηματοδοτεί εσείς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν τα θελουμε αυτα ,αλλα χαρτομανι με ποντικια και κατσαριδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή