Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Υπουργείο Υγείας: «Φύλλο και φτερό» τα οικονομικά και οι προμήθειες στα νοσοκομεία – Ποιοι θα πραγματοποιούν τους ελέγχους

Το υπουργείο Υγείας θα επιχειρήσει να κλείσει τις μαύρες τρύπες στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών που δημιούργησε το υπουργείο Υγείας μπαίνουν τα οικονομικά και οι προμήθειες των νοσοκομείων προκειμένου να εντοπιστούν πιθανές ατασθαλίες.

Στο πλαίσιο της ανασύστασης του ΕΣΥ, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας φέρεται αποφασισμένη να βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο, ώστε να εντοπιστούν πιθανές παραβάσεις, αστοχίες αλλά και ενδεχόμενες ατασθαλίες στα νοσοκομεία.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες αναλαμβάνουν άμεσα δράση οι νέοι ελεγκτές που δημιουργήθηκαν με ευθύνη των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ).

Μπαράζ ελέγχων

JB
Οι νέοι ελεγκτές που στελεχώνουν τις Μονάδες Εσωτερικού Ελέγχου συστήθηκαν σε συνεργασία του υπουργείου Υγείας με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και ανάμεσα στα καθήκοντα τους είναι να ελέγχουν όχι μόνο τα νοσηλευτικά Ιδρύματα αλλά και τα Κέντρα Υγείας.

Απώτερος στόχος είναι να εντοπιστούν οι μαύρες τρύπες στα νοσοκομεία οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται ότι προκαλούν σοβαρές αρρυθμίες στο ΕΣΥ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες , αυτό που αναζητούν οι αρμόδιοι είναι βασικά οι απ΄ευθείας αναθέσεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία, έστω κι αν πλέον το ποσό που δεν μπορούν να ξεπεράσουν οι Διοικήσεις περιορίζεται στις 15.000 ευρώ.

Βάση των ίδιων πληροφοριών υπάρχουν περιπτώσεις στο ΕΣΥ όπου ακόμη και αυτός ο νόμος παρακάμπτεται.

3 σχόλια:

  1. Αυτο ειναι πολυ θετικο διοτι η κατασπαταληση πορων ειναι χαρακτηριστικο των κρατικων νοσοκομειων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τα κομματοσκυλα της ΝΔ που διορίζονται με κομματικές περγαμηνές ακριβώς για να πιάσουν την καλή.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι μονο ,ολοι στα δημοσια νοσοκομεια συμπεριφερονται σαν να ειναι οι ποροι ανεξαντλητοι .Πανακριβα φαρμακα ,αφθονες ημερες νοσηλειας ,διοικηση που αδιαφορει για τα παραπανω ,ανυπαρκτος ποιοτικος ελεγχος κα.Κομματοσκυλα παντα υπηρχαν και θα υπαρχουν .Ας μην ξεχναμε τα οργια διορισμων ασχετων κατα το παρελθον ,τα οποια βεβαια δεν εχουν σταματησει

      Διαγραφή