Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Ποιοι είναι οι διευθυντές στα γραφεία Χρυσοχοΐδη, Αγαπηδάκη, Θεμιστοκλέους

Καλούνται να διαχειριστούν αυξημένες αρμοδιότητες, καθώς το υπουργείο Υγείας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της νέας κυβέρνησης.

Διευθυντής Σύνταξης

Ένας δικηγόρος, μία κοινωνιολόγος και μία υπάλληλος του υπουργείου Υγείας, ανέλαβαν θέσεις διευθυντών στα ιδιαίτερα γραφεία του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, της αναπληρώτριας υπουργού Ειρήνης Αγαπηδάκη και του υφυπουργού Μάριου Θεμιστοκλέους.

Μετακλητός διευθυντής στο γραφείο του υπουργού ορίστηκε ένας παλαιός γνώριμος του κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ήταν διευθυντής του όταν ο νυν υπουργός Υγείας υπηρετούσε ως υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και Προστασίας του Πολίτη.

Πρόκειται για τον νομικό Γεώργιο Σταμαδιάνο (φωτογραφία αριστερά), ο οποίος είναι πτυχιούχος Νομικής, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.

Το γραφείο του υπουργού Υγείας έχει επιφορτιστεί με αυξημένο όγκο υποχρεώσεων και αρμοδιοτήτων, ορισμένα εκ των οποίων έχουν επείγοντα χαρακτήρα (ΕΚΑΒ, νοσοκομεία, ελλείψεις σε φάρμακα).
Αναπληρώτρια υπουργός

Βαρύ είναι και το χαρτοφυλάκιο της κ. Αγαπηδάκη, η οποία διατηρεί την αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας και των μονάδων που υπάγονται σε αυτή (όπως ο ΕΟΔΥ), πλην της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων.

Μετακλητή διευθύντρια του γραφείου της ανέλαβε η κοινωνιολόγος Αναστασία Λεβαντή (φωτογραφία μέσο). Είναι πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην "Πολιτική για τη Μετανάστευση, τις Κοινωνικές Διακρίσεις και την Ιδιότητα του Πολίτη" του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Υφυπουργός

Πλήθος σοβαρών αρμοδιοτήτων έχουν ανατεθεί και στον κ. Θεμιστοκλέους. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται η Γενική Γραμματεία Υπηρεσιών Υγείας και όλων των συλλογικών οργάνων που υπάγονται σε αυτή (πλην της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας), βασικά τμήματα, όπως η Τεχνική Υποστήριξη του υπουργείου, τα συλλογικά όργανα, τις διοικητικές υπηρεσίες, το Τμήμα Οικονομικής Οργάνωσης και προϋπολογισμού φορέων Υγείας, τη Διεύθυνση Οικονομικής Εποπτείας φορέων και τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών.

Η Ευθυμία Καραβά (φωτογραφία δεξιά) αποσπάστηκε σε θέση διευθύντριας στο γραφείο του κ. Θεμιστοκλέους, από υπάλληλος του υπουργείου Υγείας κλάδου ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού με βαθμό Α'. Η κ. Καραβά προέρχεται από την Κεντροαριστερά και είχε συμμετάσχει στη "Συμμαχία για τη Νέα Ελλάδα" του Ανδρέα Λοβέρδου.

2 σχόλια:

  1. Μας εινα εντελως αδιαφορο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΑΣΟΚος δικηγόρος είναι σίγουρο ότι είναι βαθής γνώστης των θεμάτων Υγείας. Η κοινωνιολόγος βοηθός της ψυχολόγου έχει την κατάλληλη μετεκπαίδευση στην πολιτική για τη μετανάστευση και είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει στην περεταίρω μετανάστευση του ιατρικού δυναμικού της χώρας. Η βοηθός του άλλου υφυπουργού προέρχεται από την κεντροαριστερά συνεπώς έχει όλα τα προσόντα. Οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις. Περαστικά Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή