Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Υπουργείο Υγείας: Μάχη της τελευταίας στιγμής για τις θέσεις των Γενικών Γραμματέων – Όλο το παρασκήνιο και τα ονόματα

Υπουργείο Υγείας: Μάχη της τελευταίας στιγμής για τις θέσεις των Γενικών Γραμματέων – Όλο το παρασκήνιο και τα ονόματα

Ποια ονόματα είναι στην τελική λίστα για τη θέση των Γενικών Γραμματέων στο υπουργείο Υγείας

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Μία υπόγεια μάχη φαίνεται ότι είναι σε εξέλιξη στο Υπουργείο Υγείας για το ποιοι θα προωθηθούν για τις θέσεις των Γενικών Γραμματέων.

Η συζήτηση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό στο υπουργείο Υγείας και στους εμπλεκόμενους φορείς και τους παράγοντες της αγοράς, καθώς οι Γενικοί Γραμματείς διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για τη διεκπεραίωση πολλών έργων.

Ο νέος υπουργός Υγείας όμως Μιχάλης Χρυσοχοϊδης που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι έχει αλλάξει κάπως τις ισορροπίες. Ενώ υπό κανονικές συνθήκες τους Γενικούς Γραμματείς τους διορίζει η κεντρική κυβέρνηση, δηλαδή το Μέγαρο Μαξίμου, αυτή τη φορά ο νέος υπουργός Υγείας έχει τις δικές του «προτιμήσεις».

Όπως είχε γράψει το HealthReport.gr εδώ και μέρες (διαβάστε ΕΔΩ), δύο είναι τα πρόσωπα που παίζουν για τις θέσεις: η Λίλιαν Βιλδιρίδη, μέχρι πρότινος Διευθύντρια στο γραφείο της Μίνας Γκάγκα αλλά και ένας Διοικητής Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Παρότι αρχικά στη ΝΔ συζητιόταν το όνομα του Διοικητή της Β’ ΥΠΕ Χρήστου Ροϊλού ο οποίος μάλιστα είχε αναλάβει κομματικές υποχρεώσεις στην προεκλογική περίοδο, τελικώς άλλο ένα όνομα επίσης Διοικητή ΥΠΕ, έπεσε στο τραπέζι.

Ο λόγος για τον Διοικητή της Α ΥΠΕ Παναγιώτη Στάθη ο οποίος θεωρείται επιχειρησιακός με γρήγορα αντανακλαστικά στο σύστημα Υγείας, παρότι προέρχεται από διαφορετικό χώρο (Αστυνομία).

Ποιος θα αναλάβει τελικά στο υπουργείο Υγείας; Παναγιώτης Στάθης ή Χρήστος Ροϊλός;

Ο συγκεκριμένος χώρος της Αστυνομίας ήταν το πεδίο δράσης του και συνυπήρχε μάλιστα με ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τον νυν υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε άνωθεν όπως λένε υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr, να τοποθετηθεί ο Παναγιώτης Στάθης στη θέση του Γενικού Γραμματέα στο υπουργείο Υγείας.

Το ζήτημα είναι ποια άποψη θα επικρατήσει τελικά, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ή των στελεχών του Μαξίμου…

1 σχόλιο:

  1. Καλύτερα πάρτε κάποιον από την Κ.Υ.Π
    Θα αφουγκράζεται καλύτερα τα προβλήματα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή