Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Τι θα αλλάξει ο Χρυσοχοΐδης στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης

copyright: pexels

Τι θα αλλάξει ο Χρυσοχοΐδης στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Τι περιλαμβάνει το «λίφτινγκ» στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

HR

Άμεσο «λίφτινγκ» στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Όπως εξάλλου προανήγγειλε ο νέος υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης, θα δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στην αναβάθμιση 80 νοσοκομείων της χώρας και 156 Κέντρων Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό θα ξεκινήσει το επόμενους μήνες η διαδικασία για την ανανέωση των κτιρίων και των υποδομών στα νοσοκομεία με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Έτσι το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να δημοσιεύσει δεκάδες νέους διαγωνισμούς για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων σε πάνω από 40 νοσοκομεία και 50 κέντρα υγείας και Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται σε νησιά και σε ακριτικές περιοχές.

Να σημειωθεί εδώ ότι ήδη ξεκίνησαν τα έργα στο Τζάνειο, στο Μεταξά, στο Αττικόν και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, τα οποία θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους.

Ποια έργα θα γίνουν

Ειδικότερα οι διαγωνισμοί που είναι σε εξέλιξη από το ΤΑΙΠΕΔ για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων νοσοκομείων έχουν προϋπολογισμό 63,8 εκατ. ευρώ, ενώ εκείνοι που αφορούν στον εκσυγχρονισμό των Κέντρων Υγείας και των πολυδύναμων ιατρείων 80,4 εκατ. ευρώ.

Τα έργα μεταξύ των άλλων περιλαμβάνουν:

–Ανέγερση κτιρίων για την προσθήκη νέων και την αναβάθμιση υφιστάμενων κλινικών και μονάδων,

–Εκσυγχρονισμό των τμημάτων επειγόντων περιστατικών στα νοσοκομεία

-και την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση των υποδομών των κέντρων υγείας και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων.

Τα έργα είναι ενταγμένα στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και χρηματοδοτούνται από την ΕΕ – NextGenerationEU.

Να σημειωθεί ότι συνολικά το Ταμείο Ανάκαμψης θα διαθέσει 700 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα, ενώ το όλο έργο έχει αναλάβει να υλοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ αλλά με σχεδιασμό από το υπουργείο Υγείας.

2 σχόλια:

  1. Μπλα μπλα μπλα μπλα και οι σοβαδες πέφτουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τους μπογιτζήδες και τους εργολάβους …λεφτά υπάρχουν για τους γιατρούς υπάρχει η μούντζα !!
    Ετοιμαστείτε τα δουλικά ξύπνησαν …υποτιμήσατε την λευκή μπλούζα και νομίζετε ότι οι καθηγητάδες θα σας ξελασπώσουν …!!!αμ δε !!!
    Έρχεται τσουνάμι και ούτε μνμ από την πολιτική προστασία δεν θα πάρετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή