Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Ποιος αναλαμβάνει διευθυντής του γραφείου του Μιχ. Χρυσοχοΐδη

Συντάκτης:

Ο δικηγόρος Γιώργος Σταμαδιάνος αναλαμβάνει διευθυντής του γραφείου του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Είναι γιος του τέως προέδρου του Συμβουλίου Εφετών πριν από περίπου μία δεκαετία Κωνταντίνου Σταμαδιάνου, ο οποίος χειρίστηκε δύο πολύκροτες υποθέσεις: τη “μαφία του ποδοσφαίρου” και του Ανδρέα Γεωργίου, προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο Γιώργος Σταμαδιάνος είναι στενός συνεργάτης του κ. Χρυσοχοΐδη και είχε διατελέσει σύμβουλος του στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και διευθυντής του γραφείου του και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Πρόσφατα, το όνομα του βρέθηκε επίσης ανάμεσα σε δεκάδες, που φέρεται να παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Documento.

Αξίζει να αναφερθεί ότι είχε οριστεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, την εποχή που ο πατέρας του είχε αναλάβει την υπόθεση διαφθοράς στο ποδόσφαιρο, όπου κατηγορούμενοι, μεταξύ άλλων, ήταν ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής και ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Παπακωνσταντίνου. Μετά από δημοσιεύματα για το διορισμό του γιού του, ο Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την υπόθεση.

Στη υπόθεση Ανδρέα Γεωργίου, που ήρθε και πρόσφατα στο προσκήνιο, το συμβούλιο Εφετών τον απάλλαξε, παρά την αντίθετη ψήφο της εισηγήτριας εφέτου Χριστίνας Ρωμέση, η οποία ψήφισε υπέρ της παραπομπής του για κακούργημα. Την πλειοψηφία που αποφάσισε τη μη παραπομπή απάρτιζαν οι δικαστές Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος και Κωσταντίνα Αγγελάκη.

1 σχόλιο: