Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Συνοδοί ασθενών χειροδικούν εναντίον ιατρών

Πάτρα: Συνοδοί ασθενών χειροδικούν εναντίον γιατρών και νοσηλευτών.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της Πάτρας λόγω έλλειψης προσωπικού και χώρου με αποτέλεσμα την περαιτέρω ταλαιπωρία των ασθενών και των συγγενών τους.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις έντασης στους διαδρόμους μεταξύ των γιατρών και των συνοδών λόγω των εκτεταμένων καθυστερήσεων στην περίθαλψη των επειγόντων περιστατικών. Συγγενείς δεν διστάζουν να χειροδικήσουν στο υγειονομικό προσωπικό που καλείται να εργαστεί σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.
Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας Κώστας Γιαννάκενας, οι γιατροί εργάζονται υπό συνθήκες πίεσης, λόγω έλλειψης προσωπικού, υγειονομικού υλικού, με συρρικνωμένο μισθό και επιπλέον δέχονται και την επίθεση πολιτών. Επισημαίνει ότι υπάρχει καθυστέρηση στην αντιμετώπιση των περιστατικών, διευκρινίζοντας ότι οφείλεται στην έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Σημειώνεται ότι η μείωση των κονδυλίων για τις εφημερίες έχει ως αποτέλεσμα να περιοριστεί στο ελάχιστο ο αριθμός των ειδικευμένων γιατρών στα ΤΕΠ και τις κλινικές.
Πηγή: thebest.gr
Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη, zougla.gr

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου