Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Στο εδώλιο προμηθευτές και γιατροί για πλαστές συνταγές στην Πάτρα

Μετά τα ορθοπεδικά του ΙΚΑ ήρθε και η σειρά των ορθοπεδικών ειδών του ΟΓΑ, υπόθεση που εκκρεμεί από το 2005. Στο εδώλιο θα καθίσουν αύριο 14 άτομα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο. 
Η δίκη ξεκίνησε την Τετάρτη 20 Μαρτίου, όμως διακόπηκε για την Δευτέρα.

6eb58bcecce4b0c54d5e41d131e3dc02 L 150x150 Στο εδώλιο προμηθευτές και γιατροί για πλαστές συνταγές στην ΠάτραΠρόκειται για 14 άτομα (προμηθευτές, γιατροί κ.ά.) που κατά το κατηγορητήριο είχαν προχωρήσει σε πλασματικές συνταγογραφήσεις υλικών σε ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Κατά πόρισμα των ελεγκτών, το ύψος της ζημιάς σε βάρος του ΟΓΑ αποτιμάται στο 1 εκατομμύριο ευρώ.

Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση φέρονται ότι είχαν είχαν πλαστογραφήσει τις υπογραφές γιατρών του «Αγ. Ανδρέα» και συνταγογραφούσαν ορθοπαιδικά είδη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο του εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών τα 14 άτομα κατηγορούνται μεταξύ άλλων για τις εξής πράξεις:

1.Απάτη κατ΄εξακολούθηση, τελεσθείσας από υπαίτιο που διαπράττει απάτες, κατ’ επάγγελμα υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του άρθρου 1 παρ1 Ν 1608/1950



«περί αυξήσεων των ποινών των προβλεπόμενων για τους καταχραστές του Δημοσίου», όπως ισχύει σήμερα, ως στρεφόμενης κατά του ελληνικού Δημοσίου.

2.Πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ΄ εξακολούθηση από υπαίτιο που διαπράττει πλαστογραφίες κατ΄ επάγγελμα και το συνολικό όφελος που πέτυχε και η αντίστοιχη βλάβη που προξενήθηκε στο Δημόσιο, υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ.

3.Απάτη κατ΄εξακολούθηση, τελεσθείσα από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατ΄επάγγελμα, στην οποία το περιουσιακό όφελος και η προξενηθείσα ζημία υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των 73.000 ευρώ.

4.Πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ΄εξακολούθηση από υπαίτιο που διαπράττει πλαστογραφίες κατ΄επάγγελμα και το συνολικό όφελος που πέτυχε και η αντίστοιχη βλάβη που προξενήθηκε, υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των 73.000 ευρώ.

5.Αμεσης συνέργειας σε απάτη κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω του ποσού των 15.000 ευρώ, τελεσθείσα από υπαίτιο που διαπράττει άμεση συνεργεία κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση με συνολικό όφελος ή συνολική ζημία, που υπερβαίνει το ποσό των 15.000 ευρώ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου