Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Πάτρα: Eπέστρεψε ένα φορτίο με πανάκριβα φάρμακα στο ΠΓΝΠ - Προσφορά σε άλλους ασθενείς μετά τον θάνατο της συζύγου του

Μία συγκλονιστική ιστορία ανθρώπινης αλληλεγγύης από την μία, αλλά και ανάδειξης των τραγικών ελλείψεων που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποκαλύπτει σήμερα το thebest.gr

Αφορά σε γνωστό Πατρινό που κινείται στο χώρο του Πολιτισμού και ο οποίος πρόσφατα έχασε την σύζυγό του που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας

Ο συμπολίτης με την πλούσια δράση, μετά το θάνατό της πρόσφερε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών μεγάλη ποσότητα φαρμάκων που είχαν...

... απομείνει στο σπίτι του από τη θεραπεία της συζύγου του, μεταξύ των οποίων και πανάκριβα ενέσιμα σκευάσματα η τιμή των οποίων έφθανε της 2.500 ευρώ έκαστο.

"Ευαισθητοποιήθηκα και μετέφερα τα φάρμακα αυτά με φορτηγό στο Νοσοκομείο, διότι από την προσωπική μας ιστορία γνώριζα από πρώτο χέρι τι ακριβώς σημαίνει να ψάχνεις τα βρεις φάρμακα και να μην μπορείς. Εμείς στην διάρκεια της θεραπείας της συζύγου μου, αναγκαστήκαμε πολλές φορές να αποταθούμε στα φαρμακεία άλλων Νοσοκομείων της χώρας προκειμένου να βρούμε σκευάσματα που δεν υπήρχαν στο Νοσοκομείο τονίζει και συνεχίζει:

"Ανάμεσα σε αυτά που παρέδωσα στο Νοσοκομείο ήσαν και φάρμακα που είχαμε αγοράσει, ακόμη και γάντια αποστείρωσης που επιβάλλονταν για την θεραπεία και τα οποία δεν διέθετε το Νοσοκομείο"

Ο συμπολίτης ευαισθητοποιήθηκε και θέλησε να αποκαλύψει την ιστορία του μετά το χθεσινό δημοσίευμα που αφορούσε στην οδύσσεια Πατρινού που τελικά βρήκε φάρμακο για χημειοθεραπεία, από την προσφορά συγγενών καρκινοπαθούς που είχε πεθάνει.

"Θα πρέπει να κινητοποιηθούν όλοι οι συγγενείς των ασθενών που τελικά δεν τα κατάφεραν διότι αυτοί έζησαν όχι μόνο τον εφιάλτη της αρρώστιας και τον Γολγοθά της θεραπείας, αλλά και τις τραγικές ελλείψεις φαρμάκων" σημειώνει, θέλοντας να κρατήσει την ανωνυμία του ως βασικό στοιχείο της προσφοράς και της ανθρώπινης αλληλεγγύης.
THEBEST.GR

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου