Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Μόσιαλος για τον 33χρονο influencer αμφισβητία του COVID που πέθανε: "Πόσο κρίμα..."

Ο αθλητικός Ουκρανός αμφισβητούσε τη σοβαρότητα της νόσου του COVID-19 επηρεάζοντας πάρα πολλούς ακολούθους του.



«Πόσο κρίμα…» Παρέμβαση – προειδοποίηση του καθηγητή της πολιτικής της υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου Ηλία Μόσιαλου για τους «ειδικούς» των social media με αφορμή το θάνατο του 33χρονου Ουκρανού σταρ των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης Dmitriy Stuzhuk, που τον ακολουθούσαν στο Instagram 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι και πέθανε από κορωνοϊό. Ο αθλητικός Ουκρανός αμφισβητούσε τη σοβαρότητα της νόσου του COVID-19 επηρεάζοντας πάρα πολλούς ακολούθους του, αλλά τελικά βρήκε το θάνατο από τη νόσο…

«Σε τι ήταν ειδικός ο κύριος Stuzhuk να κρίνει τις επιπτώσεις του κορωνοϊού; Όπως και πολλοί άλλοι, ήταν ένας influencer που μοιραζόταν συμβουλές που σχετίζονται με την υγεία, τη διατροφή και την άσκηση. 

»Μετά από ένα ταξίδι στην Τουρκία ο Ντμίτρι κόλλησε τον ιό. Όταν επέστρεψε στην Ουκρανία ξύπνησε ένα βράδυ με αναπνευστικές δυσκολίες, ανέπτυξε βήχα, έκανε τεστ, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, και νοσηλεύτηκε. 8 ημέρες μετά το εξιτήριο, επέστρεψε στο νοσοκομείο καθώς υπέφερε από καρδιακές επιπλοκές που προκλήθηκαν από την ασθένεια. Αναφορές κοντινών του προσώπων λένε πως ήταν σε «σοβαρή κατάσταση, αναίσθητος» κατά την επιστροφή του στο νοσοκομείο. 

Ο ίδιος τήρησε στην πλατφόρμα του Instagram ένα αρχείο καταγραφής των ημερών μετά τη διάγνωση του COVID-19, στο οποίο προειδοποίησε τα 1,1 εκατομμύρια οπαδούς του για τη νόσο. Μοιράστηκε μια φωτογραφία στο Instagram που φορούσε μάσκα παροχής οξυγόνου: "Θέλω να μοιραστώ πώς είμαι άρρωστος και να σας προειδοποιήσω όλους. Ήμουν αυτός που πίστευε ότι δεν υπάρχει... μέχρι να αρρωστήσω ο ίδιος. Η νόσος του COVID δεν είναι εφήμερη". 

«Πόσο κρίμα όμως για ένα υγιή νέο άνθρωπο με 3 μικρά παιδάκια να μην τα καταφέρει. Δεν γράφω για τον Ντμίτρι για να τον καταδικάσω, λυπάμαι πάρα πολύ που δεν τα κατάφερε. Ανησυχώ όμως, γιατί -δυστυχώς- υπάρχουν ακόμα «εμπειρογνώμονες» που παρέχουν ανακριβείς ή συνωμοτικές πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μόσιαλος. 

H ανάρτηση Μόσιαλου αναλυτικά 

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου